Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

The Editors: Black Gold – Nije zlato sve što sija kao Joy Division ili The National

Grupa Editors donosi 8. veljače 2020. u Malu dvoranu Doma sportova svoju turneju najvećih hitova koju prati izdanje „Black Gold“ gdje će se uz 15 najpoznatijih singlova naći i tri potpuno nove pjesme, od kojih je jedna naslovna. Pjesma je to koja u pop gospel i elektro maniru podsjeća na plesni moment Urednika. Album istog imena koji najavljuju „Black Gold“ prva je retrospektiva dosadašnjih uspjeha Editorsa, ali i pogled u budućnost jednog od najvažnijih otočkih bendova posljednjih desetljeća. Izdanje, koje 25. listopada objavljuje PIAS, uključuje 13 pjesama sa 6 studijskih albuma, kao i tri potpuno nove skladbe – „Upside Down“, ljetnu festivalsku himnu „Frankenstein“ i naslovnu „Black Gold“. Za pomoć pri realizaciji nove glazbe bend se okrenuo poznatom producentu Jacknife Leeju, poznatom po radu s U2, REM i Killersima, dok je omot albuma autorsko djelo Toma Hingstona, suradnika Massive Attacka i Chemical Brothersa. Taj se utjecaj dodatno osjeti u prvom the best of singlu. Ljubav prema velikim dark pop utjecajima Joy Dividion još uvijek izvire iz svakog tona pjesme ali to je razumljivo jer od te sličnosti su uspjeli stvoriti “prepoznatljivost”.

„Priče o „best of“-u vrte se već tri ili četiri godine, ali nikako da dođe pravi moment“, priznao je frontman Tom Smith i dodao kako su više bili
usredotočeni na nove albume. S 15 godina dugom biografijom ispunjenom ozbiljnim globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima („Back Room“ je, primjerice, bio nominiran za nagradu Mercury) izgleda da je došao pravi tren da se istaknu sve najvažnija autorska dostignuća Editorsa: „Papillon“, „Munich“, „Sugar“, „Hallelujah (So Low), „“A Ton Of Love“, „An End Has A Start“, „Smokers Outside Hospital Doors”. (Dijana Čelić)

7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame