Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

James Blunt: Cold – Povratak kralja plačljivaca s novim izazovima ljubiteljima patetike

Najplačljiviji od svih plačljivaca svjetske pop scene se vratio u još jednom dirljivo smiješnom pokušaju napada na osjećaje. Još od vremena kad je zacmrčao “You`re Beautiful” granice patetike dobile su nove dimenzije. Kao najava novog studijskog albuma “Once Upon A Mind” objavljen je spot i singl “Cold”.

Što je najčudnije pjesma je instrumentalno vrlo u redu u pop maniri ali onda na djelo stupa njegov karakterstiični unjkavi vokal za kojeg trebate puno mašte ili blunta za shvaćat ga ozbiljno ili doživjeti uopće kao nešto s osjećajima a ne zajebanciju na heliju.

Najavni singl, prema Bluntovim riječima, metafora je svega što je pjevač doživio u svom životu. U istom tonu bit će i ostale pjesme na albumu koji će 25. listopada objaviti Atlantic Records i koji će hrvatskoj publici biti dostupan preko diskografske kuće Dancing Bear. Na novom albumu James Blunt surađivao je s brojnim producentima, među kojima su Steve Robson, Jimmy Hogarth i tim TMS-a, koji su jedanaest klasičnih ljubavnih pjesama ogrnuli novom svježinom. “Svaka pjesma na novom albumu predstavlja nešto što trenutačno prolazim ili sam nedavno doživio. To su vrlo osobne stvar i ponosan sam što ih mogu podijeliti s publikom“, dodao je Blunt.

Badava truda i kocanja po planini po hladnoći i njegove golotinje torza i nalaženja prstena u zemlji i takvih suštinskih detalja glumatanja i povraćanja na 15 godina stare parafraze prvog mu hita, kad ne ide da ga jebeš. (JA)

3/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame