Aktualno inmediasres POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz Sports SVAŠTARA TOP VIJEST

Muškarac koji bi se tukao sa ženama: Henry Cejudo – Portret najiritantnijeg MMA borca današnjice

Treba imati kompas u svemu. Svijet borilačkih arena, osobito MMA borbi je okrutan sam po sebi ali istovremeno je regularni dio showbizza.

U prijevodu to znači kako ne dobivaju najviše love najbolji borci nego najpopularniji, takozvani needle moveri. Da bi se skrenula pažnja na sebe razni borci pokušavaju domisliti razne načine kako privući pažnju medija. Neki to rade inteligentno fokusom samo na svojim borilačkim kvalitetama i karizmi (Jon Jones, Conor McGregor, Khabib Nurmagomedov, Stipe Miočić, Francis Ngannou, Cain Velasquez), dotle neki uz postojeće borilačke vrijednosti idu u krajnosti dirty talkom (Colby Covington) ili pod svaku cijenu privlačenjem pažnje na sebe cringe potezima i očajničkim iznuđivanjem pažnje medija (Henry Cejudo) uslijed nedostatka prirodne karizme.

Jedan od aktualnih prvaka i neupitno kvalitetnih boraca ali podjednako iritantnih pojava u svijetu MMA borbi je olimpijski hrvački pobjednik i trenutni šampion muha i perolake kategorije Henry Cejudo – samoprozvani Triple C. On je bio samozatajan borac, tih, nenametljiv, fokusiran na korektno držanje prema protivnicima, dok nije shvatio uz pomoć suflera da takav stav ne prodaje brzo borbe pa se preko noći preokrenuo u svog antipoda.

On je prvak u kategorijama koje od odlaska dotad najdominantniijeg borca Demeteriousa Johnsona nije imao toliko vještog MMA prvaka ali jednako uvijek nisku interesnu sferu gledanosti. Nedostatak karizme, nedovoljno dominantan način borbe premda vrlo respektabilnih protivnika – spomenuti DJ Danger Mouse Demeterious Johnson od kojeg je izgubio u prvom meču, TJ Dillashaw – bivši prvak bantam kategorije uhvaćen u doping situaciji, Marlon Moraes – sve odreda borci zavidnih vještina borbe. Zasad pokušavajući eskivirati uzvrat s čovjekom od kojeg je također gubio Josepha Benavideza on se fokusira na prozivanje svih i svakoga uglavnom oko nemogućih borbi. Tu Henry pokušava doskočiti time što će u moru bizarnih samohvala u zadnje vrijeme početi prozivati svoje ženske kolegice na borbu za titulu intergendre championa, u prijevodu prvaka u međuspolnim borbama. Iako je taj cringe izazvao čuđenje i podsmijeh u svijetu iole normalnih pratitelja sporta i još uvijek postoji onih koji se nadaju da je to samo PR potez, čak ako je i samo o tome riječ dovoljno je bizarno i nepotrebno a osobito kontra produktivno jer se od realno dobrog borca pretvara u svoju suprotnost i predmet ruganja, omalovažavanja i sprdnje, što svakako zaslužuje zbog svojih maloumnih poteza i izjava.

Najbolje mu je odgovorila aktualna prvakinja Kineskinja Zhang Weili rekavši da prihvaća borbu s njim istog trena ali da prije toga mora napraviti jednu sitnicu – promijeniti spol. Cejudo je zašutio.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame