Aktualno Celebrities film Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz teatar Zabava

Stanislav Kovačić: Jel se tebi sviđa? – Punk kabaret u Bruto Geto maniri s Juditom Franković, Tomfom, Bitorajcem

Cellist i multinstrumentalist Stanislav Kovačić u sklopu svojih projekata ove je godine objavio originalan koncept – “Punk Cabaret” album da bi na njemu okupio mnoge hrvatske i regionalne glumce i glazbenike da mu u storytelling maniri daju glasove za njegove instrumentale, točnije 34 glumca, tri pjevača i Stanislavova kći Kaja pjevaju 10 autorskih i žanrovskih različitih pjesama. One uključuju kako zabavu, tako i kritiku društva. Iza tog simboličnog imena krije se priča koja predstavlja ideju da se umjetnost i kultura njeguju odupiranjem trendovima, a glavni motiv je borba protiv sveopćeg poseljačivanja glazbe, a novi singl imena “Jel’ se tebi sviđa” je stvar koja podsjeća na suradnju s jednim od članova odličnog novog benda Bruto Geto. U ovom slučaju, ‘jel se tebi sviđa’ pitaju se Judita Franković, Jan Kerekeš i Rene Bitorajac i Tomislav Vukelić Tomfa iz Kawasaki 3P kao glavni akteri animiranog videospota, video-animatora Martina Bajsića iz benda Bruto Geto.

“Što navede čovjeka da, ne daj Bože, izbriše svoj Facebook profil? U maniri pravog punk cabareta, video prikazuje društvu poznata lica sa ekrana, zaključana pod ekranima svojih mobitela, kako gledateljstvu žednom dobrog punk cabareta sugeriraju temu pjesme! Tomfa, Jan Kerekeš, Rene Bitorajac i Judita Franković postavljaju najdublja pitanja osobnog identiteta koja modernom čovjeku u doba informacija drže um budnim tokom noći, pa tako i tokom radne svakodnevice: “Sviđa li mu se?”, “Ne sviđa li mu se?”… rekao je autor spota.

Stvar ne krije puno tajni, zabavna je, DIY je, drugačija je. Sve što treba za potpuni medijski neuspjeh i kreativni uspjeh na domaćoj glazbenoj sceni. (Dijana Čelić)

7.5/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame