Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Mile Kekin: Zbogom tjeskobo – No sikiriki na country rock način i najava Denykenovog glazbenog dokumentarca

Prvi glas Hladnog piva u glazbenoj solističkoj epizodi je jedan dragi, pomalo melankolični pripovjedač, a pomalo izgubljen u stupcu predodređenom za nostalgiju. Ali na tom putu traženja on ima izvrsne stihove i prateći country rock bend koji stavlja riječi na pravo mjesto.

A pjesma je iskorištena kao svojevrsni road trip i putovanje koje najavljuje glazbeni dokumentarac “Kako je (g)rađena kuća bez krova” Miletovog glazbenog producenta Denisa Mujadežića Denykena.

Denis je rekao za video materijal: “To je moj dnevnik snimanja, “making of” tog albuma. Rad na ovom dokumentarnom filmu shvatio sam kao dobru priliku da cijeli proces nastanka jednog albuma na kojem radim kao glazbeni producent od samog početka do kraja približim “žednom oku i uhu “, vjerujući u njegovu zanimljivost i vrijednost s namjerom da s puno detalja iza scene prikažem naporan proces nastanka ovog albuma realno i iskreno, donoseći sve uspone i padove (a koji u pravilu uglavnom ostaju malo dostupni široj javnosti..). Ovo je film ceste kao što je i sam album jedan Kekinov pokušaj sviranog filma kroz deset vrhunskih pjesama i na neki način nosi sa sobom ono što kao autor filma zovem “emocionalna arheologija ” prateći Miletov put od odrastanja u Njemačkoj i zagrebačkim Gajnicama do afirmacije kao vrhunskog kantautora! Film će biti gotov do konca godine i na najbolji način obilježava 30 godina moje umjetničke karijere”.

Odličan izbor. (Dijana Čelić)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame