Aktualno Celebrities DOP TV film inmediasres Interview POP COOLTURA showbiz

DOP TV: Jelena Veljača obrisala pod Aleksandrom Stankovićem – Rijetko viđena dominacija gošće u “Nedjeljom u dva”

U nedjeljom talk showu Hrvatske televizije kod Aleksandra Stankovića gostovala je glumica, producentica i aktivistica Jelena Veljača, pozvana zbog aktualnih prosvjeda diljem zemlje “spasi me” i “Pravda za djevojčice” povodom zlostavljanja maloljetnice i općenito stanja i odnosa prema ženama u državi.

U sat vremena prilično debatno nastrojenog voditelja bilo je podignutih tonova generalnog neslaganja na liniji zaštite ženskih prava koje Veljača zdušno zagovara otkad se zarolala medijska lavina vezana za inicijativu pomoći ženama ugroženim od strane muškaraca. Ono što je bilo indikativno je dinamika razgovora kojom je vodila i dominirala nad nekim pokušajima provokacije od strane voditelja.

Izvukli smo nekoliko njenih neuvijenih, konkretnih izjava vezanih za stanje u našem društvu te njenu poziciju predvodnice društvenih promjena.

KOLINDA.

Nije dovoljno angažirana po pitanju zaštite žena i ženskih prava.

HDZ/SDP

Činjenica da je HDZ vladao u Zadru, no sve vlade, uključujući i SDP-ovu, imaju svoj grijeh u glorifikaciji nasilja i neadekvatnoj zaštiti žrtava.

HRVATSKA

Nevjerojatno rašireno ekonomsko nasilje, žene su ovisne o muškarcima, prvo o očevima, a potom o muževima, žene koje imaju izazov da izađu iz kruga zlostavljača zapravo nemaju kamo.

INSTAGRAM.

“Tko god se bori protiv nasilja nad ženama, djecom i muškarcima je dobrodošao. Komentirati slike na Instagramu, mislim ta mreža služi da se komentiraju slike, ali ne u emisiji ‘Nedjeljom u 2’. Slika u badiću kad je lijepa sviđa se i ženama i muškarcima. Neki, naravno, nemaju potrebu to dijeliti na Instagramu, a neki imaju. Ja imam 45 tisuća pratitelja koji me vjerojatno prate jer sam nekad davno glumila u sapunicama, možda me dio prati zbog ove borbe koja je medijski eksponirana”.

SALMA HAYEK/POZNATA GLUMICA ŽRTVA NASILJA.

“To je izjava koja se često čuje kada se govori o seksualnom nasilju. Nju je proživjela Salma Hayek. Vi sekundarno viktimizirate Salmu Hayek. To bi vam rekla svaka stručnjakinja. To nije zdravorazumsko razmišljanje. Vi ste bijeli heteroseksualni muškarac na poziciji moći. Vi ne razumijete da muškarci i žene, čak da su na istoj poziciji moći, da nisu ravnopravni. To feminizam pokušava već jako dugo reći. Nije isto da li muškarac ili žena vode ‘Nedjeljom u 2. Vi ne znate kakav je njezin ugovor. Kako možete? Kako možete dovoditi u pitanje odluku žrtve seksualnog nasilja?”

VIDEO CIJELE EMISIJE:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame