Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Prevršena svaka linija: Suradnja Dubioze Kolektiva i Manu Chaoa – Ska ska skačići

„Cross The Line“ naziv je nove moćne glazbene suradnje Dubioza Kolektiva i Manu Chaa koja će biti predstavljena u utorak, 5. studenog. Bit će to ujedno i najavni singl s nadolazećeg internacionalnog albuma Dubioze planiranog za početak sljedeće godine. Tisuće ljudi napustili su Bosnu i Hercegovinu tijekom ratnih 90-tih bježeći od nasilja i tražeći spas na Zapadu. Nove tisuće danas odlaze iz BiH daleko od siromaštva i beznađa post-ratnog društva. U isto vrijeme iz Turske preko ovih prostora i takozvane „Balkanske rute“, neke druge tisuće i tisuće kreću se dalje od razaranja i gladi, prema EU i boljem životu. Taj neprestani tijek ljudi koji ne mogu spriječiti sila, bodljikava žica, ni zidovi inspirirala je ovu pjesmu, odu odlučnosti, hrabrosti i snazi potrebnima da se napusti domovina i suoči s neizvjesnom budućnošću.


„Bloody, bloody border“ pjeva Manu u novoj skladbi stvorenoj s Dubiozom, njihovoj drugoj suradnji nakon pjesme „Red Carpet“ objavljene na albumu
„Happy Machine“. Osim studija Dubioza je s Manuom puno puta djelila i pozornicu, a jedna od najboljih udruženih akcija bila je ona na Esperanzah
festivalu u Barceloni 2015. kad su izveli mash up „Politik Kills“ i „Firma Illegal“. „Cross The Line“ najaviti će prvo diskografsko izdanje Dubioze od „Pjesmica za djecu i odrasle“ iz 2017. godine. Kao i dosad izdavač za Hrvatsku je Menart.

Fantastičan mjesec započet 5. studenog objavom novog singla Dubioza Kolektiv završit će s dva nastupa u Zagrebu, kao headliner oba dana 15.
Pozitivnog koncerta u Domu sportova 22. i 23. te svirkom u Armeec Areni u Sofiji, dvorani koja prima više od 17.000 posjetitelja.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame