Aktualno Celebrities inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA showbiz

Stankoviću prijete ubojstvom i silovanjem kćeri: Atmosfera linča u Hrvatskoj

Nakon žustre polemičke emisije Nedjeljom u dva u kojoj su voditelj Aleksandar Stanković i gošća Jelena Veljača imali dijametralno suprotne stavove vezane za slučajeve silovanja i prijave istog, hrvatska javnost se podijelila. Polovica je zauzela stranu feministički raspoložene glumice Jelene Veljače, dok je druga polovica branila krući stav voditelja.

No, postoje i oni koji su uzeli za shodno arbitrirati i prijetiti na način kako to nije civilizirano prijeteći Stankoviću putem njegove obitelji. Ovo je poruka koju je odaslao medijima vezano za slučaj.

“Vezano uz jučerašnju emisiju Nu2.

S obzirom na to da sam u dosadašnjoj karijeri napravio više desetaka emisija na temu zaštite ljudskih , ženskih, manjinskih, seksualnih i drugih prava nemam potrebnu dodatno objašnjavati svoja stajališta. Više manje o meni se sve zna. Tko hoće vjerovati da mrzim žene, ili nekog trećeg nakon 20 godina javnog obavljanja ovog posla slobodno.

Međutim nakon jučerašnje emisije s Jelenom Veljačom javilo se više novinara s istim pitanjem jesam li u svađi s gošćom i što sam točno mislio kada sam govorio o slučaju Salme Hayek. Gošća i ja se nismo osobno sukobili, sučelili smo stajališta, a to se događa u svakoj Nu2.

Govoreći o poznatoj holivudskoj glumici u polemici sam iznio i stajalište kako nije trebala ostati u poslovnom odnosu s nekim tko ju je seksualno uznemiravao. To mislim i dalje. U smislu zadovoljenja pravde potrebno i društveno poželjno bi bilo da je prijavila zlostavljača, ali prihvaćam sugestiju gošće da svaka žrtva treba sama odlučiti kada će i hoće li to napraviti.

Ova tema je izazvala dosta komentara i na fb stranici Nu2. Svi komentari su dobrodošli osim onih u kojima se nekog vrijeđa i prijeti.

Jučer je bilo i prijetnji. Molim vas da ne ostavljate takve komentare. Kako Jelena Veljača kaže, ja sam veliki bijeli muškarac i znam da moram biti naučen na takve stvari. Naučen, ali ne i pomiren s tim.

Moja obitelj ne mora i trudit ću se koliko mogu da ih čuvam od takvih gadosti”, poručio je Stanković.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame