Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST

Coldplay: Orphans/Arabesque – Dupli povratak korijenima stadionskih Britsa i podsjetnik na svakodnevni život

Početkom ovoga tjedna Coldplay su obznanili prve detalje nadolazećeg dvostrukog osmog studijskog albuma Everyday Life” u obliku pisma s njihovim potpisima te ga uputili fanovima diljem svijeta. Naime, izlazak dvostrukog 53-minutnog studijskog albuma “Everyday Life” planiran je za petak, 22. studenog 2019. putem etiketa Parlophone / Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku. Prva polovica albuma nosit će naslov “Sunrise”, a druga “Sunset” te je riječ o albumu s kojim se bend vraća svojim korijenima i koji će zvučati poput pravog alter-rock projekta. Sada imamo priliku za čuti i dvije najnovije pjesme, “Orphans” i “Arabesque“, a osim oba pripadajuća lyric videa, Coldplay su napokon predstavili i službeni video za pjesmu “Orphans” u kojemu bend svira na različitim lokacijama.

ARABESQUE je Chris Rea “Auberge” na Travis način s Chrisom Martinom u igri zagonetnih puzli i osobnosti. Zapjevao je djelomično i francuski u toj razigranoj kabaretskoj pjesmi starog štiha. (8.5/10)

ORPHANS s pratećim video spotom i vizualom je povratak onom starijem Coldplayu koji je svirao pjesme na akustičnim gitarama i manje mario za stadionski odjek njihove glazbe. (7.5/10)

Dijana Čelić

Popis pjesama na dvostrukom albumu “Everyday Life”:

Sunrise
Sunrise
Church
Trouble In Town
BrokEn
Daddy
WOTW / POTP
Arabesque
When I Need A Friend

Sunset
Guns
Orphans
Èkó
Cry Cry Cry
Old Friends
بنی آدم
Champion Of The World
Everyday Life

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame