Aktualno Celebrities Glazba Kritike moda POP COOLTURA sex showbiz Zabava

Ida Prester: Šansa – Dajte joj šansu da nikad ne odraste, doživljaji glazbene Petre Pankerice

Tv osoba, medijska persona, voditeljica, glazbenica Ida Prester ima sindrom vječne djevojčice zajebane sorte. Ne one koja ne zna odrasti nego to odbija na jedan vrlo iritantan način svima onima koji su se upleli u paradigmu primjerenog i odrastanja s godinama. Nemam problema zamisliti je kako s 87. godina u šarenoj haljinici liže lolipopove i kesi se u kameru a to ne izgleda degutantno nego fora. I ne ovisi kao 99% stvari u Hrvatskoj i na Balkanu o osobnim simpatijama nego odnosu spram ponuđenog i viđenog.

Od vremena electro pop varijacija i inkarnacija Lollobrigide preko eksperimenata Frau Casio i Maika do prve pjesme koju potpisuje svojim imenom i prezimenom kantautorskim principom, Ida Prester se mijenja kao mala bowielike kameleonka, istovremeno ostajući vjerna nekada obožavanom pop trash konceptu šljokičastog bubble gum electro popa koji graniči s infantilnim. Danas više ne, danas je fol odrasla ali je outfit ostao jednako šarenim.

“Šansa” je pjesma koja se mogla zvati “Nema te” prema pitchanom refrenu koji se lako mota glavom nakon prvog slušanja, a njena pop varijanta je savršena za spotovske plesne koreografije nasred kreveta i nasred dvorane u kojima tematizira M/Ž odnose od gurkanja do poljupca i natrag.

Ono što solo Ida nema je samozatajnost i vokalčinu jedne Mary May, scensku plahost Irene Žilić, artistička electro dance nastojanja svoje ex band kolegice Sun U, no svjesna svojih vokalnih limita ono što ima – prirodnu showbizz inteligenciju koristi max volume – pa tako ona pametno inzistira na onom čega ima na galon. A to je energija, drčnost, ambicija i ideja uspjeha by any means necessary. Promjenit će i izvrnut svijet naopačke ne bi li došla do cilja, a to je bavljenje glazbom. Tko će joj podmetati noge putem iz raznih miljea, tko gladiti s dva stručka lažnih osmijeha, manje je važno. Kao i to da punkerica u njoj pred 15 godina ne bi nikad pristala na sponzorska loga u videu, ali ekonomična marketingašica nema problema s tim jer sutra želi da joj je teren nastupa jednako Močvara ili Kset iz kojih je potekla, kao i Weekend Media Festival gdje će naplatiti svoju medijsku personu. I to je brisanjem granica pravovjernosti postao tool 21. stoljeća kojem samo licemjeri mogu prigovarati. A takvih je pogotovo u Rvackoj puno. (JA)

7.5/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame