Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

JR August na vrhu hrvatskih top lista prodaje albuma: Alternativa na engleskom je pokorila domaću estradu

Lista prodaje prema najnovijim podacima obogaćena je za jedno posebno izdanje čiji je plasman zabilježen direktno na prvo mjesto popularnih domaćih izdanja. Predstavljajući se pod pseudonimom J.R. August, Nikola Vranić mladi je kompozitor, kantautor i instrumentalist iz Zaboka čiji je novi album zaradio veliku pažnju ljubitelja glazbe.

Izdanje pod nazivom Dangerous Waters nastalo je pod okriljem Croatia Recordsa, a javnosti je predstavljeno u prvoj polovici listopada ove godine. Riječ je o albumu prvijencu J.R. Augusta koji uključuje različite glazbene žanrove kao što su klavirski blues i boogie woogie, pa sve do suvremene indie glazbe. Na albumu se nalazi deset pjesama, od kojih šest prethodno objavljenih, nanovo masteriranih u Croatia Records studiju. Glazbena kritika dodijelila je ovome albumu visoke ocjene i procijenila da će album doseći međunarodnu slavu.

Na drugome mjestu liste prodaje smjestili su se KUD Idijoti s albumom Gratis Hits Live! u izdanju Dancing Beara, a broj 3 zauzelo je još jedno novo izdanje na listi koje pripada Doris Dragović – Original Album Collection u izdanju Croatia Recordsa.

Na stranoj listi prodaje, Ed Sheeran zauzeo je prvu poziciju s albumom No. 6 Collaborations Project, a na drugome ga mjestu slijedi Jethro Tull s albumom Stormwatch koji predstavlja ujedno i novi ulaz na listu. Na broju 3 smjestila se skupina The Beatles s izdanjem Abbey Road.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame