sex teatar

Ponovite “Id”: Rijetka prilika otplesati s Freudom na kazališnim daskama

Kazališno plesna predstava “id” povodom Noći kazališta, 16.11 u 20 ponovno se nakon uspješne premijere održava u zagrebačkom kazalištu Trešnja.

Plesna predstava “id” bavi se freudovskim strukturama ličnosti, idom i superegom, u koreografiji Anđele Bugarije i Svena Bahata, dramaturgiji i režiji Tene Gašparac te s autorskom glazbom Buge Bosanac. Id je instinkt, impuls koji pokreće, povezuje, generira pokret. Unutarnji sukob između ida i
superega, nagona i pravila, instinkta i morala, reflektira se na sam pokret unutar odnosa izvođača.

U ovom plesnom duetu, dodir i fizički kontakt glavni su motivi i sredstva komunikacije koji definiraju razvoj i prirodu nastalih odnosa između dvoje ljudi. Namjera definira impuls, impuls pokreće tijelo, tijelo mijenja formu u odnosu na drugo. Kroz dodir i fizički kontakt prenosi se namjera, a impuls se seli i prodire. Pozicije tijela se mijenjaju i razvija se odnos. Publici se otvara prostor imaginacije i interpretacije odnosa kroz slike jednakosti,
povjerenja, nježnosti, harmonije i podrške. Kroz postavljene slike proizlaze oblici dinamike odnosa plesača, sukoba i sklada, senzualnosti i nježnosti.
Glazba vodi i podržava pokret, stvara i naglašava osjećaj i događajnost, izražava dualnosti kroz opreku organskoga zvuka i elektronike. Ljudski glas, sjetni zvukovi flaute i repetitivnost motiva izraženih na klaviru, prožimaju se sa impersonalnim elektroničkim zvukovima, izražavajući paletu emocija i odnosa koji supostoje u dvama tijelima.

Predstava “id” premijerno je izvedena 17.lipnja 2019. u Gradskom kazalištu Trešnja u Zagrebu.

Koreografija i izvedba: Sven Bahat i Anđela Bugarija
Režija i dramaturgija: Tena Gašparac
Glazba: Buga Bosanac
Glazbena izvedba: Buga Bosanac i Stephen George Yeseta
Dizajn svjetla: Roman Bahat
Fotografija i video: Matija Lukman
Grafički dizajn i obrada fotografija: Josipa Bahat

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame