inmediasres Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO

Hrvatska posla: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ne isplaćuje odobrene novce za projekte Udruzi Alumni europskih studija

Iako im je na natječaju odobrena potpora od 48 000 kuna udruga ALES (Alumni europskih studija) još uvijek čekaju Ministarstvo  vanjskih i europskih poslova RH da isplati obvezano ugovorom.

Predsjednik Udruge Jan Klasinc uveo je u problematiku slučaja: “Hrvatska namjerava predsjedavati Vijećem EU-a od 1.1.2020. Slučaj moje udruge ALES kojoj nisu isplaćena odobrena sredstva bez ikakvog suvislog obrazloženja podsjeća me na slučaj smijenjene diplomatkinje Elizabete Mađerić. Ništa se ne bi dogodilo niti nakon objave njenog fejsbučkog statusa na Indexu, da se članka u Indexu nisu dohvatili britanski BBC i The Independent, te ih objavili. Tek tada se ministarstvo pokrenulo, reagirao je inspektor Damir Božić. Hoće li se tako dogoditi u ovom slučaju ne znam, ali pokazuje žalosnu činjenicu da nemamo normalnu državu ako netko ne ‘nagari’ izvana. Mogućnost da mala udruga tuži ministarstvo je idiotska i mogao ju je smisliti samo netko vrlo pokvaren ili glup. Jedna mogućnost je i da reagira proračunski nadzor ministarstva financija, ali ne nadam se tome u ovom desetljeću 21. stoljeća”.

Cijeli je slučaj ispričao portalu H-Alter. Čitaj slučaj.

Jan Klasinc predsjednik je udruge Alumni europskih studija (ALES) osnovane 2007. s ciljem promocije ideje evropskih vrijednosti i integracija, suradnje između Republike Hrvatske i država članica EU-a, razvoja evropskih studija, međunarodne kulturne i znanstvene suradnje, kao i suradnje između Sveučilišta Paris 2 (Pantheon-Assas) i Sveučilišta u Zagrebu. Radi se o udruzi bivših studenata združenih europskih studija pariškog Sveučilišta Pantheon-Assas i Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame