Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Bruto Geto: Lov na vukove – Najava debi albuma repanjem i kloniranjem RATM riffova

“Ima nas tisuće” kažu u refrenu nove pjesme “Lov na vukove”, a to je ujedno i naziv debiltantskog albuma zagrebačke kvartovske razularene bagre znane kao Bruto Geto. Sve, ali baš sve vezano uz te dečke od starta je zabavno. To koliko su energični, koliko se zdravo zajebavaju, koliko vire iz džepova Kawasaki 3p kojima su najbliži rod, mlađa braća, Bruto Geto čini jednim od rijetkih novih bendova a ka rakuna kako si sami tepaju, vrijednih pažnje na našoj sceni. Nova stvar ih ne katapultira među one s remek djelima ali je sasma dovoljna za nastavak većih očekivanja. Refren duguju RATM legendama, a oko repa su se mogli i više potruditi da gruvaju a la “Karavan” ili “Kotukoga”. (JA)

7/10

“Veliki val iseljavanja mladih iz Hrvatske sa sobom je uzeo i danak na bendove, no dok se kolege glazbenici najčešće raspadaju pod pritiskom drugih vremenskih zona, mi smo taj val iseljavanja uhvatili za testise i zapravo tek krećemo. Bruto Geto je uspostavio direktnu video-vezu Zagreb-Toronto i regrutiramo rakune s obje strane oceana za lov na vukove, kojim najavljujemo izlazak prvog albuma” komentirao je vokal benda Mali Rakun. Za debi album “Ima nas tisuće” napravili su crowdfunding koncert, a skupljena lova bila je dovoljna za snimanje debitantskog albuma s 10 novih pjesama za čiju produkciju, snimanje, mix i master albuma ima prste Matko Koolade Šašek.

Bruto Geto je do sad predstavio nekoliko samostalnih singlova, a nije im izostala niti nagrada Porin u kategoriji “Solidan bend”.

U maniri najvećih svjetskih zvijezda, Bruto Geto svoj je novi videospot snimao na dva kontinenta – dok je jedan dio sniman u Torontu, drugi dio spota sniman je u Hrvatskoj. Novim singlom i albumom bend ulazi u razdoblje u kojem stavlja pauzu na svoje koncertne aktivnosti. Kriza iseljavanja mladih iz Hrvatske pogodila je mnoge pa tako i Bruto Geto. Glavni vokal Mali rakun tako je novu adresu pronašao u spomenutom Torontu gdje rakuni slobodno šeću ulicom. Bez obzira na kilometarsku udaljenost, bend ne prestaje s radom na novom autorskom materijalu koji će uz friški kanadski zrak biti još bolji od svega što smo do sad čuli.
“Ima nas tisuće” – popis pjesama:
1. Prva runda
2. Ugasi svijetla
3. Lov na vukove
4. Ima nas tisuće
5. Šuma
6. Karavana stiže
7. Noć i dan
8. Neće stati
9. Pojačaj radio
10. Na vrhu na dnu

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame