Aktualno Celebrities Glazba knjige Nekategorizirano POP COOLTURA showbiz Zabava

“Budi ponosan”: Monografija Gorana Bareta iz pera Aleksandra Dragaša

“Goran Bare – Budi ponosan” naslov je monografije
autora Aleksandra Dragaša predstavljene na netom završenom Interliberu. Ovo
izuzetno izdanje dolazi neposredno prije novog Baretovog nastupa u Tvornici kulture,
planiranog za nedjelju, 24. studenog.
Goran Bare utjelovljenje je rocknrolla, jedan od najznačajnijih glazbenika ovih
prostora, momak iz proklete kuće čija je životna priča puna uspona i padova.

Van svake sumnje, on je i jedan od naših najvećih rock pjesnika, rezolutan je Aleksandar
Dragaš u prologu Baretove monografije Budi ponosan. Aleksandar Dragaš jedan je od naših najznačajnijih glazbenih kritičara, no Dragaša i
Bareta veže puno više od pukih recenzija i izvještaja s koncerata. Njih veže prijateljstvo, izdavaštvo, prvi nastupi, prve demo snimke. Njihovi putevi su
isprepleteni, Bare je ispjevao pjesme koje su postale soundtrackom odrastanja mnogih generacija, a Dragaš ispisao stotine i stotine tekstova koje su mnogima približile stvaralaštvo, kako Bareta tako i mnoštva drugih glazbenika. Dragaš, kao i Bare, cijelu svoju karijeru radi prvi korak, otkriva neke smjerove i ukazuje, makar to značilo i hod po rubu ili ići glavom kroz zid. Tako je i ova monografija prvi korak ka ispisivanju Baretove životne priče, možda iz pera nekoga kome su Baretove pjesme i Dragaševi tekstovi bili neodvojiv dio formiranja.

Monografija Goran Bare – Budi ponosan u prodaji je po cijeni od 99 kuna, a uz nju se dobije i download code za preuzimanje kompilacije Baretov blues 21. stoljeća na kojoj se nalazi 15 najznačajnijih Baretovih pjesama od 2001. do 2018. godine po izboru Aleksandra Dragaša. Također, u prodaji je i fizičko izdanje kompilacije po cijeni od 69 kuna.

Protekla godina bila je jedna od najuspješnijih u Baretovoj karijeri. Osim izuzetno hvaljenog albuma „Nuspojave“ po prvi put je solo nastupio na stadionu Šalatu napunivši ga do posljednjeg mjesta, što tek rijetkima uspije. Koncert u Tvornici 24. studenog vratiti će ga sa stadiona u dvoranu, a set lista će sadržavati sve najvažnije momente iz prebogatog repertoara – od “Budi ponosan”, “Mene ne zanima”, “Mršavi pas”, „Fantastična vatra“, „Krvarim od dosade“, „Put ka sreći“, „A ti još plačeš“, „Vrijeme je da se krene“, „Grešnik“, „Teške boje“, „Dobro se osjećam“, „Iz sve snage“ do novijih „Ljubav krvari“, „Skarabej Go-Go“ i „To nije igra“.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame