Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST

Punčke: Vidimo se – Pozdravni EP najbitnijeg hrvatskog ženskog rock benda

Četiri pjesme za rastanak jednog od najboljih domaćih rock bendova. Ne bilo kakvog nego vrlo vrlo žestokog i ženskog, što je još veća rijetkost.

Vinkovačke Punčke su zbog seljenja pjevačice i autorice Lucije u Australiju snimile nekoliko pjesama zbog kojih ispada još veća neprilika njihov privremeni ili stalni prekid. U novom su albumu napredovale u pisanju sve boljih melodija i pjesama koje nisu izgubile snagu i energiju gitarističkih riffova Repetitora. Čk čk i Ako se zarumenim koje imaju prateće spotove među najboljim su pjesmama koje su ikad napisale.

“Par dana prije Lucijinog odlaska u Melbourne, spakirali smo svoje stvari i instrumente i pobjegli iz Zagreba u slatko malo mjesto u Sloveniji u studio Damjana Dobrine. Odlučili smo totalno opušteno cijele dane provoditi u studiju i raditi nove pjesme, snimati ideje i malo eksperimentirati – pa vidjeti što bude. Kako stvari nikada ne ispadnu onako kako ih zamišljaš, prva tri dana smo proveli u totalnoj panici da ništa više ne možemo napraviti jer nam se ništa od ideja nije sviđalo. Tih dana smo izbjegavali prihvatiti činjenicu da je kraj Punčki tako blizu i da se zapravo trebamo oprostiti sa Lucijom i svim što je bend mogao biti. Bilo je potrebno sjesti i iskreno porazgovarati o svemu, reći si koliko je sve to skupa emotivno teško, a u isto vrijeme i tužno i sretno. Tek nakon toga smo uspjeli opušteno uzeti svoje instrumente i napraviti nove pjesme koje se nalaze na albumu Vidimo se. Bilo je puno ideja u tih par dana, ali premalo vremena za završiti sve što smo započeli pa je tako napravljen ovaj mini album s onim čime smo bili potpuno zadovoljni. Cijeloj atmosferi dodatnu dimenziju dao je Dimitrij Petrović (Seine) sa svojim miksom i masterom nakon kojeg su pjesme zvučale još bolje i točno onako kako ih mi čujemo dok smo sami u svojoj prostoriji za probe i onako kako ih vi sada možete čuti ovdje. Ovaj video i cijeli vizual albuma radio je naš prijatelj Martin Peranović” zahvalile su se na zadnjem službenom izdanju zasad.

CHK CHK 00:00

Ako se rumenim 03:15

Šuma 07:10

Pustinje 12:22

(Dijana Čelić)

8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame