autorski tekstovi Celebrities Food & Drinks hrana inmediasres KOLUMNIZAM Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA Zabava

Restoran Hrvatska: Lignje na meniju – Hrvatska politička bijeda odostraga i sprijeda

Restoran Hrvatska se podijelio na četvrtine s međusobnom razlikom unutar statističke pogreške. Na meniju su četiri jela:.

Lignje ‘Krist’ na žaru
Prva četvrtina su jednostavni domoljubi koji su zadovoljni dosadašnjim radom predsjednice i htjeli bi da se tako nastavi još pet godina.

Punjene lignje ‘Žak’
Drugoj četvrtini pripadaju domoljubi nezadovoljni time, koji su u Škori našli pomalo upitan izlaz, zgodni okvir ispunjen prikladnim sadržajem, a priključio im se neočekivano i korpulentni Žak. Obožava sve punjeno.

Pržene lignje na normalno
U trećoj četvrtini su nešto manje izraziti domoljubi koji se žele identificirati s nečim ‘normalnim’. Iako se čini da su manje zahtjevnog nepca od prve dvije četvrtine, oni su zapravo najzahtjevniji i mogu vas gađati lignjama u glavu ako uz njih nije poslužen limun, tartar umak, crvena zvijezda, pardon, paradajz, i sve što uz to ide.

Rižoto od plodova mora (s lignjama)
Posljednja četvrtina obiluje svim i svačim, od rakova gambera, Dalija dagnji, surimija Pernar, Juričan prstaca za prste polizat, račje/radničke ikre koja ide samo frontalno, ribe Kovač Sanpjer, sve skupa podliveno s malo Babića, začinjeno đapićem, uz sve to i veličanstveni Nitko Neodlučni… ali se izdvaja kraljevski lignjun Mislav, koji obećaje da će iskorijeniti sve muzgavce iz politike, počevši od hobotnica s pipcima u svim institucijama pa nadalje.

Ali, ako pravo uzmemo, lignje su uvijek samo lignje. S Josipovićem ili bez njega. Ljig.

Jan Klasinc

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame