Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Lu Jakelić na vrhu top lista prodaje: Neka nova imena počinju preuzimati domaću pop scenu

Na prvom se mjestu još jednom našla Lu Jakelić s albumom Sve o čemu sam šutjela, na broj dva vratio se J.R. August sa svojim Dangerous Watersa broj tri i dalje pripada Općoj opasnosti s Kartom do prošlostia sva tri albuma potpisuje Croatia Records.

Brutalist, album prvijenac grupe The Siids,  prema prošlotjednim podacima novitet je na listi najprodavanijih domaćih izdanja. Ovaj fantastičan synth-rock bend tvori autorski tandem iz Rijeke, Stanislav Grdaković i Dario Terlević koji su se prethodno mogli čuti u grupi Morso. The Siids, bend koji glazbena struka naziva „najperspektivnijim novim riječkim bendom“ ovih je dana na dodjeli nagrada Ri Rock osvojio nagradu Ivica Vrkić za najbolji singl u 2019 .godini za pjesmu Beats Running Down, koja je dobila nagradu i za najbolji videospot. Osim navedene pjesme, na albumu možete poslušati i uratke naziva Wake  Meaningless Weightless koje je Vedran Harča usporedio s Talk Talk Marka Hollisa. Ovaj album odiše atmosferom Depeche Modea, Human Leaguea ili New Ordera, a kako to zvuči u hrvatskoj inačici poslušajte sami na ovom sjajnom albumu u izdanju Dallas Recordsa.

Na prvom mjestu strane liste prodaje ovaj je tjedan Leonard Cohen i album Thanks For The Dance koji u Hrvatsku donosi diskografska kuća Menart. Na drugom i trećem mjestu noviteti su Vijay Iyera, na drugom mjestu s albumom A Cosmic Rhythm With Each Stroke i u suradnji s Wadada Leo Smithom, a na trećem mjestu kao Vijay Iyer Trio s albumom Break Stuff.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame