Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz

My Baby snimili soundtrack za seriju “Vice”: “Everything” je sve pred nastup u Zagrebu

Fantastična voodoo blues trojka My Baby, miljenici zagrebačke publike, vraćaju se u Tvornicu kulture u subotu 14. prosinca u sklopu “Live!” turneje. Uoči nastupa predstavili su novi singl “Everything” te kao predgruPu potvrdili odličan riječki dvojac The Siids.

Ususret nastupu My Baby su objavili novu pjesmu “Everything”, naslovnu pjesmu za legendarnu nizozemsku krimi seriju “Vice” (Baantjer het Begin), s ciljem da uhvate surovost i stil serije. Rezultat je hipnotizirajuća mješavina rocka, folka i plesne glazbe koja će se koristiti kao uvodna i odjavna špica.

Predstavljajući novi album bend dolazi u sklopu istoimene turneje “Live!” donoseći hitove poput “Uprising”, “Seeing Red”, “Love Dance” ili “Cosmic Radio”. Na brojnim turnejama izgradili su prepoznatljivi i jedinstveni zvuk uz pjesme koje su se kroz godine razvijale na pozornicama, a na izdanju “Live!” su uspješno uhvatili energiju živih nastupa u jedan album.

Najnoviji live video “In The Club” snimljen je na festivalu Lowlands ovog ljeta i pokazuje energiju koju My Baby donosi na pozornice.

Turneja Live! vodi ih u Francusku, UK-u, Njemačku, Belgiju, Sloveniju, kao i Hrvatsku, a završava se na domaćem terenu u Nizozemskoj gdje je nastup u Amsterdamu već odavno rasprodan. Početak iduće godine provest će po Novom Zelandu.

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova te izuzetna energija stvorili su jedan od omiljenih zagrebačkih gostiju. My Baby je mješavina nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, puno slide gitara i sanjive vokale spajaju tradicionalno i moderno u impresivan live nastup.

Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su je 2012. godine. Prvo izdanje, “MY BABY Loves Voodoo”, objavljeno je 2013., a internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj 2014. Te godine bend je nastupao od Japana i Novog Zelanda do SAD-a i cijele Europe. “Shamanaid” iz 2015. pokazuje utjecaje poput indijskih i afričkih melodija, iste godine objavljen je EP “Remedy II”, 2017. “Prehistoric Rhythm” koji ih je odveo na velike pozornice, 2018. “Mounaiki – By the Bright of Night”, a najnoviji “Live!” je zaokružio ovu godinu.

Bend u svoj popis nastupa upisuje i one na Glastonburyju, Isle of Wight, Fusionu, Pinkpopu, a najveća snaga ove glazbene atrakcije je koncert koji treba vidjeti uživo. Prilika za to je povratak u Tvornicu, gdje je nastup My Baby dio višemjesečnog programa kojim se obilježava 20 godina koncertne dvorane u Šubićevoj.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame