Celebrities DOP TV inmediasres Interview mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV: Predizborno predsjedničko sučeljavanje – Milanović šmrcao, Grabar Kitarović se blago smješkala

Na programu RTL televizije je u ponedjeljak navečer šest dana prije drugog kruga predsjedničkih izbora održano je prvo izravno sučeljavanje predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora. Voditeljica Damira Gregoret i voditelj Ivan Vrdoljak su moderirali dijalog finalista predsjedničkih kandidata i izlaganja u smjeru obraćanja hrvatskom narodu i gledateljima. Kako misle zadržati glasove iz prvog kruga i kojim će se argumentima boriti za birače koji su svoje povjerenje dali njihovim protukandidatima? Koji će im biti prvi potezi u slučaju pobjede? Kandidati su imali jednak pristup pet tematskih cjelina i priliku da u 60 sekundi daju odgovor na određeno pitanje uz mogućnosti replike i replike na repliku. Završne riječi su im izgledale ovako.

Grabar-Kitarović: Poštovane hrvatske državljanke i državljani molim vas da petog siječnja izađete na izbore i zaokružite broj dva, ispred imena Kolinda Grabar-Kitarović. Bila sam pet godina vaša predsjednica, stajala uz vas, kritizirala kada je bilo potrebno, pohvalila kada je to bilo odgovarajuće. Ali moja kritika je uvijek bila praćena konkretnim prijedlozima i rješenjima. Okupljala sam hrvatske stručnjake, Hrvatska danas ima bolje makroekonomske pokazatelje u svemu nego 2015. ali nisam zadovoljna jer Hrvatska može i mora bolje.

Milanović: Hvala na strpljenju u ovoj emisiji i u kampanji koja je bila duga, žestoka, nadam se ne uvredljiva, ne osobna. Poručujem da ću biti vaš predsjednik i da ću jednu zapuštenu dužnost dići na drugu razinu. Ratovi su gotovi, zadnjega je pobjednik hrvatska država, Hrvatska Republika. Ali mi moramo dalje, moramo se boriti za svoje mjesto u Europi, da budemo mala fleksibilna, sretna država, svih građana jednakih pred zakonom. Taj osjećaj u Hrvatskoj trenutno ne postoji. Bez pretenzija, ovo smatram borbom za hrvatsku dušu i duh i na tim krilima vjerujem u pobjedu. Izađite, dajte mi povjerenje, neću vas razočarati.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame