Aktualno Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Cura i Dečko ispisali povijest s “Jamuary24th – Orkestar dnevne sobe”: 24 sata uzastopnog stvaranja glazbe uživo

Vesna Petrac i Ivan Marojević (ne)pozatiji široj javnosti kao privatno glazbeni par Cura i dečko napravili su mali privatni kućno glazbeni eksperiment koji je prerastao u nešto izvan dosega malog underground kružoka. Jedinstven pothvat na našoj glazbenoj sceni.

Naime 24. i 25. siječnja, od 16 do 16 sati – u live streamu EducationTV, platformu za promicanje underground kulture, odradili su nešto što su nazvali #Jamuary, nesputano stvaranje i dijeljenje glazbe tijekom mjeseca siječnja.
Live svirku ste pratili na YouTube kanalu i web stranici, i na instagramu “@curaidecko” slušali ste dogodovštine s kuhinjskog floora na kojem su se zaredali Dunja Bahtijarević, Leo Beslać, Biondić Mirza, Brego, Marko Brkljačić, Kruno Carić, Roko Crnić, Ivan Judaš, Hrvoje Klemenčić, Ana Kovačić, Stanko Kovačić, Melita Lovričević, Miro Manojlović, Roko Margeta, Aklea Neon, Bojan Opačak, Stephany Stefan, Die Zoone, Marko Šturman, Theo, Bojan Tošić, Sundari Sunchi…
Cura i Dečko glazbeno su zaljubljeni par kojeg čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac. Svoj live-act eksperiment prožet mekanim ritmovima, nježnim melodijama, sintevima i loopovima započeli su prije 3 godine, a za njima je jedan samo-izdan EP “Cura i Dečko Idu na Vikend”, kao i brojni singlovi iz vlastite produkcije. Članovi su improvizacijskih kolektiva “Tu za To” i “Nomad Jam”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame