Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Ida Prester: Minuta – Postoji li publika za urbani, moderni i plesni pop?

Novi singl zagrebačke TV voditeljice i pjevačice s beogradskom adresom, Ide Prester (Lollobrigida), logični je nastavak početka solo karijere u dance pop vodama. Nakon pjesme “Šansa”, Ida se nastavlja predstavljati kao potpuna glazbenica i zaokružen projekt.

Glazbeno, sama je u maniri iskusne kantautorice potpisala pjesmu u kojoj se dala u potragu za relativnosti vremena. Ona od svog partnera traži samo minutu koja će trajati cijelu noć.

U vrijeme hiperprodukcije modernih turbofolkerica baviti se ovakvom pop glazbom zvuči dosta konzervativno, a sama nas je Ida kroz svoje druge glazbene projekte navikla da je ona sve samo ne konzervativnih pogleda na svijet. S te strane čednost i nevinost pjesme “Minuta” pomalo iznenađuje.

Aranžmansko i producentsko uobličavanje pjesme pomogli su završiti Srđan Popov, Jura Ferina i Pavao Miholjević, a video spot je sjajno oblikovala splitska redateljica Marcella Zanki. Ida Prester puno pažnje posvećuje vizualnom oblikovanju pjesme, zatim plesnom dijelu jer i u ovom spotu je bitna koreografija i pokret. Njena karijera pomalo podsjeća na samostalni pokušaj pjevačice i glumice Antonije Šerić koja je pod umjetničkim imenom Tonka također pokušala pokrenuti solo karijeru, a odgovara i glazbenom stilu kojim se Lana Jurčević pokušava probiti na svjetskoj glazbenoj sceni.

Jedina nepoznanica se ne tiče ambiciozne pjevačice nego se odnosi na potencijalnu publiku. Postoji li na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni dovoljno slušatelja da joj posvete pažnje više od minute?  (Dijana Čelić)

8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame