Aktualno Glazba Interview POP COOLTURA

Paraf: Kakvo je ovo pitanje?! WTF?

Popričali smo s kratko članovima riječkog povratničkog revival kolektiva Paraf povodom reizdanja albuma, novih stvari, koncertne obljetničke turneje  planova za budućnost. Članovi nekad bitnog post punk i new wave benda nisu bili jako pričljivi. Skoro da možemo reći – drago nam je :).

Povratnička revival turneja grupe koja je značila pionire punka i novog vala na ovim prostorima – što je bio povod i kako je do okupljanja došlo?
Paraf: Hahaha, pioniri su se okupili kako bi promovirali lanjsko izdanje CD boxa Sabrana djela 1976.-1987.. Inače, svatko od nas stalno nešto drnda, a ovo okupljanje nas jako veseli.

Parafi su uvijek bili sinonim bunta i komentatori društva. Je li društvo bolje danas ili gore nego kad ste počinjali?
Paraf: Paraf je živ organizam koji normalno reagira na podražaje iz okoline a društvo jučer i društvo danas razlikuju se samo po vanjskoj formi.

Koje su najveće zamjerke?
Paraf: Predugo bi trajalo nabrajanje, u svakom slučaju podražaji su konstanta.

A glazbena scena? Što ste zatekli da vam se sviđa, a što vam je bez veze?
Paraf: O ukusima se ne raspravlja, pa tako ni o glazbenim. Poštujemo svačiji trud i izbor ali se bavimo isključivo svojim sluhom i zvukom.

Parafa su bile dvije frakcije kroz povijest – jedna s Valterom Kocijančićem, a druga s Vim Colom – danas su svi skupa na stageu – kako se slažu razlike?
Paraf: U bendu ne postoje frakcije, postoje različiti kreativni periodi; konstanta je Paraf s puno lica i to je genijalno!

Ljudi željni nostalgije plješću zbog okupljanja benda kojeg su voljeli, oni drugi kažu da im je to cirkus kao i Bijelo Dugme okupljanja prije nešto godina samo siromašna varijanta. Koji su bliže onom kako se bend osjeća?

Paraf: Svatko ima pravo na svoj feeling i mišljenje; mi se super zabavljamo i uživamo u zajedničkim svirkama a ostalim pizdarijama neka bave samozvani sociolozi i ostali svirači k…u!!!

Jesu li na turneji Parafi u stvari bend ili više kao neki medley putujuća družina? Maturalac za treću generaciju?

Paraf: Kakvo je ovo pitanje?! WTF?

Koncerti u Srbiji u Beogradu i Novom Sadu su pokazali što? 

Paraf: Svirke u Novom Sadu i Beogradu su bile fenomenalna razmjena energije i dokaz da je alter scena vrlo živahna.

Što očekujete i pripremate za nastupe u Zagrebu i Ljubljani u sklopu AntiValentinova? 

Paraf: Očekujemo dobre svirke, odličnu energiju i super zabavu!

Kakva je budućnost benda osim novog singla? Radite li na novom albumu?

Paraf: Novi materijal postoji u pripremi; što i kada: tko zna? … budućnost nije samo ono što će doći, neke stvari će se možda samo ponoviti…(Zlatno doba)!

Ivan Perić

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame