Aktualno Celebrities film Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Birds Of Prey (C. Yan): Film koji se trebao zvati “Kako sam cool by Harley Quinn”

DC Comics su znatno zaostali u filmskim franšizama za Marvelom, a jedna od žrtvi bio je i “Suicide Squad”, fail pokušaj izmišljanja zabavnih “Avengersa”. U njemu je osim nekih akcijskih scena jedino što ste mogli zapamtiti bila Margot Robbie kao zabavna psihopatska djevojka Jokera. Ne onog Joaquina Phoenixa nego Jareda Leta na žalost.

Tvorci SS-a pokušali su u “Birds Of Prey” ispraviti greško tako što će cijeli film kompletno posvetiti Harley Quinn i njenim ludim curama koje spašavaju jednu od njih iz ruku antipatičnog zločinca (Ewan McGregor). Izbacili su sve što nije valjalo ali i ono što je trebalo za imati odličan film – a to su likovi. Osim beskrajno razigrane Margot Robbie u ulozi glavne antijunakinje i njenih više ili manje simpatičnih onelinera filmu nedostaju likovi i priča bar malo smislenija od ovog što smo naveli – a to jednostavno nije dovoljno.

Film je izvrsno snimljen, oblikuje akcijom, specijalni efekti su odlični, povremeno duhoviti dijalozi imaju smisla, zabavnim prikrivanjem psihopata kao superheroja (kome to može biti zabavno) i to vam je manje više to. Film je politički nekorektna no brainer pop corn zabava za ljude koji od filma ne traže apsolutno ništa više nego se zabavljati. Treći pokušaj ispravljanja greške treba biti Harley Quinn solo i njene muke po Jokeru – to je onda win win producentska računica. I sigurni smo superhit. (Andrija Perić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame