Aktualno Glazba POP COOLTURA

Čudna kraća turnejica po Europi: The Strange sviraju svoj hvaljeni hall rock

The Strange – grupa sastavljena od ex članova The Walkaboutsa, Bambi Molestersa, My Buddy Moose, spreman je za novu koncertnu avanturu van granica Lijepe naše, ali i za još mnoštvo novih pothvata kroz 2020. godinu koje tek planiraju otkriti.

Upravo kreću na mini turneju po Njemačkoj i Švicarskoj, koja će ih odvesti na sljedeće lokacije: Viechtach u Njemačkoj (klub Altes Spital) gdje nastupaju već danas, 13. veljače, zatim na Valentinovo (14. veljače) kada sviraju u Baselu u Švicarskoj (klub Atlantis), dok su u subotu, 15. veljače u Stuttgartu u klubu Laboratorium.

Uzevši u obzir da su The Strange 2019. godine proglašeni Rock&Off izvođačem godine, a na ovogodišnjoj, drugoj dodjeli ove Nezavisne nagrade bili i nominirani u kategoriji za ‘Koncertnog izvođača godine’ radi se o koncertno savršeno uhodanim glazbenicima koji na jasan način prenose svu energiju sa studijskih albuma u koncertne prostore te posjetiteljima pružaju večeri za pamćenje.

S debitantskim izdanjem “Nights of Forgotten Films” iz 2004., The Strange su postigli kultni status među indie rock populacijom širom svijeta te pridobili kritičare u renomiranim  glazbenim časopisima poput Rolling Stonea, Mojo, Uncut, Pitchfork.com, Uncut, allmusic.com. Nakon ovakvog uspjeha bend objavljuje EP “Comin ‘Undone”, a potom nas nakon 14 godina nestrpljivog iščekivanja osvajaju novim albumom “Echo Chamber” iz 2018. s kojim su iste godine oborili gotovo sve ljestvice najboljih albuma i oduševili kritiku. Ujedno su nominirani i za najbolji Europski album 2018. godine koju dodjeljuje IMPALA, najveća europska udruga nezavisnih izdavača, a s istim albumom osvojili su i prestižno priznanje za dizajnersko oblikovanje.

The Strange danas djeluju u ponešto proširenoj postavi koju čine Chris Eckman (vođa američkog rock benda The Walkabouts) te članovi cijenjenih sastava The Bambi Molesters, My Buddy Moose i brass sekcija koju čine trubač Andrej Jakuš i saksofonist Ozren Žnidarić.

Ovaj snimak je zapis s bivšom postavom još kad su bili Bambi Molesters. 🙂

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame