Aktualno Celebrities Glazba Interview POP COOLTURA showbiz Zabava

LET 3: Neodgovoreni interview – Zabavna tradicija se nastavlja, još jedna godina bez komunikacije s alter rock Riječanima

Prošle godine smo prije Antivalentinova poslali pitanja na adresu riječke rock and roll legende Leta 3, ali su bez objašnjenih razloga odbili odgovarati na intervju. Pretpostavljamo da to može imati veze s nekoliko faktora:

a) da smo bez veze web magazin – nečitan i nerelevantan, što je apsolutno točno,

b) da nemaju vremena ni interesa gubiti na takve stvari jer zvijezde njihovog profila ne daju intervjue,

c) da su se uvrijedili jer nismo pisali hvalospjeve o svakom potezu i obradama pjesama koje su im zadnjih godina bitnije od autorskog glazbenog rada

Koji god razlog bio zabavno je. Ove godine tradicija se nastavlja. Uživajte bar upola kao što smo mi 🙂

* Sjajno je prihvaćena suradnja s Terezom za “Sam u vodi”. Hoće li imati i svoj video spot ili bar lyric video ili će ostati na audio zapisu?

* Kakvo je stanje u Let 3 zadnjih dana što se tiče novih pjesama? Da li spremate neke nove autorske ili je back katalog dovoljan za duete?

* Kako je bilo na svakom dosadašnjem Antivalentinovu koji postaje tradicijom, s vaše pozicije djelomičnih organizatora i jedinog benda koji nastupa svake godine? Na ovom svi očekuju duet s Terezom…

* Koga sve ne treba voljeti nego samo karati u Hrvatskoj kako je išao slogan jednog od ranijih Antivalentinova?

* Po kojem principu se biraju izvođači s Antivalentinova?

* Možemo li očekivati ranije neki novi album benda da ne bude opet razmak kao od Bombardiranja Srbije i Čačka do Angela Merkel sere?

* Je li se itko ikad potrudio dojaviti podatak dotičnoj političarki da je inspiracija za ime albuma najpopularnijeg hrvatskog alternativnog rock benda? Da li biste htjeli stisnuti ruku ili koji drugi organ Angeli Merkel da imate priliku?

* Tko je od domaćih političara ili javnih osoba nakon Jadranke Kosor zaslužio vašu pažnju?

* A drugi projekti, kazališna glazba i suradnja Mrleta i Ivane Mazurkijević i album za djecu Kisni razdraganci? Koliko oni oduzimaju Letu 3 prostora za kreativni rad?

* Da li i Prlja ima neke off glazbene projekte sa strane? Blagdan Band svira još uvijek ili ima nešto novo?

* Let 3 su nakon zadnjeg albuma uz nastup objavili zafrkantsku obradu Novih Fosila – Tisu. Je li ta pjesma mimo probe uopće bila planirana za objavljivanje ili ste se zezali na probama…

* Hoće li Let 3 napraviti ikad klasični album obrada?

* Kakav je stav Leta 3 prema obradama drugih izvođača. Bilo je toga od posvete Termitima u Vjeran pas, pa kroz album Bomardiranje Srbije i Čačka pa evo sve do kad su poginuli Novi Fosili pred mariachi elektronikom?

* Čak ste obradili i sami sebe s TBF-om u pjesmi “Izgubljeni”. Nama se učinilo da je to malo na brzinu pred prošlo Antivalentinovo da se digne interes za koncert i kao da niste baš imali namjere raditi duet a poslije ste i sami rekli da se ideja javila nakon nastupa na HTV-u…kako ste zadovoljni s tom pjesmom i reakcijama?

* S kojim ste svojim glazbenim obradama najviše zadovoljni?

* A koje su vam najbolje obrade drugih izvođača vaših pjesama?

* S obzirom da jako puno svirate i jedan ste od najaktivnijih bendova na domaćoj sceni za kojima je uvijek potražnja zbog atraktivnih nastupa, a Thompsonu su nudili novce za nenastupanje, kolika bi bila vaša cijena da vam se ponudi da prestanete svirati da ne dođe do zasićenja?

* Koncertni i novi diskografski planovi ovog ljeta ako mozete ove godine odgovoriti prije Antivalentinova?

* I za kraj samo osim sto ste dobili najgluplja pitanja na svijetu i mi smo totalno bezveze magazin zasto niste htjeli odgovoriti lani na intervju?

Hvala na odgovorima :).

Ivan Perić

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame