Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

Parni Valjak najprodavaniji lani: Bilo bi lijepo kad bi pokazali i cifru koliko je to najviše čega prodano koje su tisuće u pitanju

Parni Valjak dobitnik je Top.HR Music Award za najprodavaniji domaći album 2019. godine s albumom Vrijeme. 44 godine traje glazbeno djelovanje grupe kojoj je prošle godine pošlo za rukom prodati najveći broj domaćih albuma na 164 prodajna mjesta diljem Hrvatske.
Album Vrijeme objavljen je krajem 2018. godine, a tijekom čitave 2019. godine na top listi prodaje našao se nevjerojatnih 45 puta, od čega 5 puta na prvom mjestu ljestvice prodaje! Samo nigdje nije spomenuto kolika je to tiraža i što se broji? Broj prodanih CD-ova ili legalnih downloada. Ili?

Ovaj, 19. studijski album Parnog valjka, sadrži 13 pjesama među kojima su i hitovi “Opet se smijem”, “Nema signala”, “Otkud ti pravo”, “Samo ti (Norma Belle)”, “Za malo nježnosti” i “Vrijeme” za koji su bili nagrađeni Porinom 2018. godine u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom.  Album Vrijeme na prošlogodišnjoj dodjeli nagrade Porin bio je nominiran u tri kategorije. 

Prilikom dodjele nagrade Top.HR Music Awards, članovi grupe poručili su: „Ovo je nagrada koje ne podliježe ukusu, nego brojkama. Ovo je statistika i to nas je razveselilo.“

Parni Valjak ove godine slavi svoj 44. rođendan u obliku velike turneje Runda 44 čija će se završnica održati 19. travnja u Areni Zagreb. Ako je suditi po uspjesima albuma, na završnom nas koncertu očekuje pravi spektakl!

Album Vrijeme izdan je pod diskografskom kućom Croatia Records, a u lipnju prošle godine izašao je i u LP izdanju.

Među najprodavanijim albumima 2019. našli su se i Crvena Jabuka, Mia Dimšić, Zoran pjeva Arsena, Zoran Predin & Damir Kukuruzović.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame