Aktualno autorski tekstovi film KOLUMNIZAM POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz SVAŠTARA Zabava

Kako je redatelj postao influenser: Zabavne zajebancije Andreja Korovljeva na društvenim mrežama o koronavirusu

Nagrađivani pulski redatelj Andrej Korovljev (Godina hrđe, Tusta) na svojim privatnim Facebook stranicama jedan je od javnih osoba koje su se na duhovit način osvrnuli panici oko koronavirusa. Prenosimo neke od najzabavnijih zapisa.

ZAPISI S TERENA no.1
Odlučio sam se na krajnje riskantan potez, sve za vas narode moj. Posjetio sam karantenu i porazgovarao s vodećim stručnjacima. Izvijestili su me o trenutnom stanju pa stoga obavještavam uhljebe da je Vrbik siguran i da se mogu vratiti na posao mada vodeći stručnjaci smatraju da su mogućnosti zaraze virusom ipak znatno veće od mogućnosti povratka na posao državnog zaposlenika. Od stručnjaka koji je, ovom prigodom, želio ostati anoniman saznao sam da su u nekim državnim i javnim ustanovama ustoličili praznik coronovo i spojili ga s nadolazećim vikendom, osmim martom i uskrsom.

ZAPISI IZ ZARAŽENOG KVARTA VRBIK NO.6

Jučer dok sam ispred Filozofskog dijelio dimove kelemberca u svrhu sociološkog eksperimenta zapričala me zgodna, simpatična i brbljava studentica pa sam je pozvao na kavu. Odbila me uz riječi da od starijih muškaraca na kavu ide samo sa svojim profesorima. Shodno izgovorenom, osvijestio sam da sam ipak zaražen neizlječivom boleščurom i posegnuo za odabranom literaturom…

ZAPISI IZ ZARAŽENOG KVARTA VRBIK, EPIZODA 5

Unatoč sveopćoj histeriji krizni stožer Obrada Kosovca odlučio je dati svoj obol i pružiti vam malo zabave u ovim teškim trenutcima svojom revival turnejom od jednog ekskluzivnog nastupa. Svirat će se novonastalim prilikama prigodan repertoar: “Samo ozdravi mi ti (Gibonni)”, “Bolujem ja, boluješ ti (Dubravka Nešović)”, “Boli, boli, boli (Toma Zdravković)”, “Radim na bol (Jelena Karleuša) i sl.

ZAPISI IZ ZARAŽENOG KVARTA VRBIK, EPIZODA 4
Odlučio sam napraviti sociološki eksperiment i ustanoviti razmjere panike među mladima. Smotao sam kelemberac (Canterbury carrot) od izvrsnog marokanca prima klasa i otišao pred Filozofski faks te zapalio i počeo nuditi studentice i studente dimom. Od 113 ponuđenih samo je jedan povukao. Na pitanje kako ga nije strah odgovorio je da je on sa Strojarstva.

ZAPISI IZ ZARAŽENOG KVARTA VRBIK, EPIZODA 3

Promjenjena je lokacija javne tribine o učinkovitijem gospodarenju otpadom u organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika. Nova lokacija je na parkiralištu Konzuma što predstavlja logičnu odluku kako su svi kvartovski penzići pronašli novi način zabave. Umjesto čekanja mirovina u ZABI i plaćanja računa u Pošti novi trend je tamanjenje zaliha brašna, konzervi i guzbrisa s polica dućkasa.

ZAPIS IZ ZARAŽENOG KVARTA VRBIK, DRUGA EPIZODA:

Na području Trnja i Martinovke nestalo je struje. Preopterećenje mreže nastalo je u trenutku kada je djelatnicima HEP-a koji su zatvoreni u zgradi omogućen pristup društvenim mrežama kako bi sa što manje stresa dočekali kraj radnog vremena.

ZAPISI IZ ZARAŽENOG KVARTA VRBIK:
Ponukan razvojem situacije u mom neposrednom okruženju osjećam se pozvanim da pučanstvo obavještavam iz minute u minutu s prijelomnim vijestima. Evo prve:

Radnici HEP-a ne smiju napustiti zgradu zbog pojave koronavirusa.

Mnogi su odmah pomislili na crni scenarij – na poslu će morati ostati do kraja radnog vremena.

“Kraj radnog vremena? Čula sam za to,da. Ali nikad to nisam doživjela”, kaže nam jedna zabrinuta radnica.

Svi radnici, saznajemo, dobili su upute kako se ponašati. Mnogima je, saznajemo, ovo šok jer nakon pauze nikad nisu bili na poslu.

BY SPRDEX.

I u pravu su! Malo sam provirio u kvart i evo prvih opažaja:
JADRANKA – prazna
LEDA – prazna
LUCAS – prazan
EQUILIBRIUM – prazan
VAN GOGH – prazan

Navedeni ugostiteljski objekti su inače krcati do kraja radnog vremena, nemoguća misija je naručiti kavu od vojske uhljeba koji u njima obitavaju od ranojutarnjih sati. Paraziti su se razbježali kućama pa se, gle čuda, i parking u kvartu može bez problema naći.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame