Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST

Elemental: Hej, sanjalice – Najbolje stvari nastaju po izlasku iz comfort zone

Otklonom od repa do najbolje bendovske stvari još od vremena brakolomne “Romantike”.

Urbani zvuk i težnje zagrebačkog organ rap benda Elemental se prije ili poslije moraju sudarati sa zidovima i spoticati o stilske stijene. I kad konačno odluče razbiti očekivanja i prebaciti žanr postižu najdojmljivije rezultate.

Na stranu čak i metafizika malih stvari i ona suštinska potreba za feelgoodom, moment kad Remi zapjeva a Shot se od repera pretvori u storytellera sve njihov vrline izlale u prvi plan. Rasvirani bend tada zazvuči najbolje ikad. Od momenta njihova interna a pokazat će se i medijskog breaka zvanog “Romantika”, Elemental uz sve hvalospjeve nisu imali bitnije stvari u karijeri. Ovaj komad svjedoči onom pretpostavljam čarobnom momentu zatvorenog studjskog session jammanja kada se ni iz čega rodi the stvar i kada bend ne oklijeva napustiti comfort zonu. Ovaj puta gotovo u zazastom “Je Veux” maniru ubacuju u četvrtu.

Uz minimalistički ali prekrasno animiran video spot aktivacije motiva Maide Ljubuškić (Klošarenilo) koji bi u visokim budžetima inozemnih zvijezda bio lyric videom, ovaj je komadić zvučnog pozitivizma preskočio sve potencijalne “ajde ne serite s tim forsanjem pozitive zvuči fejk” cinike i dobacio do najboljeg iz manufakture elementalnog.

Ovo je elementarno sjajna i Rvackoj danas prijeko potrebna stvar koja odjebava koncept društvenih promjena već se fokusira na ono bitnije – privatne i unutarnje promjene. One kad odlučiš ujutro od prve stvari umjesto gle kurac primijetiti gle sunce. (JA)

9/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame