inmediasres mediji PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Svijet globalno nespreman za koronavirus: Svakog dana sve više zaraženih i mrtvih, u Kini izvoru se smiruje

Što se u startu činilo bezopasnim virusom malo jače gripe ili ubrzo lokaliziranim bolestima kao nekoliko puta dosad (SARS, ebola), koronavirus iz kineskog Wuhana postaje daleko veća opasnost za globalno zdravlje. Nakon što je WHO proglasila pandemiju globalnih razmjera gotovo iz sata u sat se iz svih dijelova svijeta a poglavito žarišne Italije javljaju novi slučajevi oboljelih i umrlih.

Kina ima 15 novih potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa, priopćila je Nacionalna zdravstvena komisija Kine, što je pad broja oboljelih u odnosu na utorak kada su zabilježene 24 osobe oboljele od koronavirusa. Trenutno u Kini imaju ukupno 80.793 potvrđena slučaja oboljelih od te bolestia a umrlih je 3169.

Najugroženija zemlja poslije Kine je Italija gdje je alarmantno stanje, država je u proglašenoj izolaciji do 01. travnja i gdje je blokirano sve, rade samo bolnice, ljekarne i poneke trgovine robom, zatvaraju se škole, vrtići, restorani, kafići i pubovi dok se u Španjolskoj se u zadnja 24 sata koronavirusom zarazilo 782 ljudi, a 31 osoba je umrla. Do sada je u toj zemlji potvrđeno 3059 zaraženih, a sveukupno je umrlo 86 ljudi, u Velikoj Britaniji je zaraženo između 5000 i 10.000 ljudi. Broj umrlih u SAD-u zbog zaraze koronavirusom narastao je na 39.

Hrvatska zasad kasna za svijetom ali rastemo u odnosu na nedavnih 12 slučajeva, u vrijeme pisanja članka ih je bilo 25. Zasad bez žrtava i s 1 izliječenim. Očekuje se duplanje i nagli porast oboljelih.

 

 

 

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame