Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Tko kupuje koje ploče u Hrvatskoj: Objavljeni rezultati kolekcionara ali bez brojaka :)))))

Album prvijenac zagrebačke synthpop senzacije pocket palme prošli je mjesec u svom vinilnom obliku ostvario najveću prodaju u Hrvatskoj!

Album je iznimno zanimljiv jer je izdan u čak tri primjerka, na standardnom CD-u, kao ploča, a ono što predstavlja svojevrsnu retro inovaciju u 2020. je činjenica da je izdan i kao kazeta primamljive roza boje! Sva tri primjerka izašla su pod izdavačkom kućom Aquarius Records.

Publika je svesrdno prihvatila ovakvo osvježenje na domaćoj sceni te tako ne čudi podatak da se album pocket palme tjednima nalazi na top ljestvici prodaje, a podatak o najvećem broju vinila potvrđuje i činjenicu da postoje brojni ljubitelji ovog vintage oblika slušanja glazbe. I sami članovi pocket palme ubrajaju se u ljubitelje vinila pa ih je ova vijest iznimno razveselila: Puno nam znači što imamo najprodavaniji vinil mjeseca s jedne strane jer je vinil naš daleko najdraži medij, a s druge strane jer smo strašno iznenađeni brojem zainteresiranih fanova.  Na koncertu u Tvornici kulture izveli smo pjesmu koja se nalazi samo na vinilu ‘najbolje za nas’ i većinu ljudi je upravo to motiviralo da nabave ploču. Zbog toga nam je neizmjerno drago i možda ih počastimo i spotom i „bacimo“ ju u digitalne medije, a do tada mogu uživati u zvuku s gramofona“.

Na drugome mjestu liste domaćih vinila nalazi se album Time istoimene grupea treće je mjesto pripalo grupi Chui i njihovom albumu Iz kapetanovog dnevnika.

Stranu listu prodaje vinila na prvome je mjestu obilježio album Ljubav grupe Ekatarina Velika. Na broju 2 nalazi se kultni album Rumours rock skupine Fleetwood Mac, a Dark Side Of The Moon Pink Floyda zauzeo je treće mjesto.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame