Aktualno inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA Tehnologija

Hrvatska je zatvorena: Korak do karantene, 102 zaraženih i prva osoba umrla od koronavirusa

Prema podacima Nacionalnog stožera Civilne zaštite u trenu pisanja vijesti imamo ukupno 102 pozitivnih osoba i 5 izliječenih od ukupno testiranih 1264 uzorka. Prva osoba umrla je vlasnik konobe u Istri Anton Nino Kernjus. U Hrvatskoj su na snazi rigorozne mjere zaustavljanja života i pokušaja kontroliranja zaraze.

Od danas obavezno je strogo se pridržavati protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja. Stroga mjera socijalnog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru.

Protuepidemijske mjere koje se nalažu ovom Odlukom su:

Obustava: rada svih kulturnih djelatnosti (muzeji, kazališta, kina, knjižnice, čitaonice) te obustava održavanja izložbi, revija i sajmova, rada ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak usluge pripreme i dostave hrane, usluge smještaja te rada pučkih i studentskih kuhinja, rada uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima (npr. frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri, saloni za masažu, saune, bazeni), svih sportskih natjecanja i organiziranih treninga te obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara, održavanja dječjih i drugih radionica te organiziranih plesnih škola, rada autoškola i škola stranih jezika, vjerskih okupljanja.

Zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu te obustava rada u djelatnosti trgovine osim

prodavaonica prehrambenih artikala, prodavaonica prehrambenih i higijenskih artikala, tržnica i ribarnica, specijaliziranih prodavaonica za prodaju i izdavanje lijekova (ljekarne), specijaliziranih prodavaonica za prodaju i izdavanje veterinarsko-medicinskih proizvoda, poljoprivrednih ljekarni,     benzinskih postaja, kioska, pekarnica, kemijskih praonica rublja, specijaliziranih prodavaonica za prodaju ortopedskih i drugih pomagala,    specijaliziranih prodavaonica dječje opreme, specijaliziranih prodavaonica hrane za životinje, izdavanje građevinskog materijala na temelju narudžbe u maloprodaji, logističkih i distributivnih centara hrane, pića i higijenskih proizvoda i veledrogerija.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame