Aktualno inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Korona virus eskalirao u Hrvatskoj: Najgore tek dolazi – Preko 200 zaraženih i još toliko pod sumnjom

Situacija s koronavirusom u Hrvatskoj se rasplamsava. Nije dobro. Iz nekoliko se izvora zbog neposluha građana spominje potpuna karantena.

“Od karantene smo daleko koliko ćemo se ponašati u skladu s mjerama, to će se vidjeti po broju oboljelih ovih dana. Odnosno po dinamici kojom će se povećavati broj zaraženih i ako će se povećavati kršenje samoizolacije. Tako su napravili i drugi”, rekla je Alemka Markotić, šefica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

“Molimo sve građane da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite i da ne izlaze nepotrebno iz svojih domova, da ne odlaze u šetnje, vožnje biciklima, izlete u planine, veća obiteljska druženja, roštiljanja i slična okupljanja”, poručuju iz policije.

Policija će pojačano kontrolirati sva okupljanja i nepotrebna kretanja građana na javnim mjestima koja se odnose na ulice, trgove, parkove i slično.

U vrijeme pisanja vijesti u Hrvatskoj je 206 zaraženih premda se sumnja da je realna brojka duplo veća i da se bolest širi bez pretjerane šanse za tako skorim zaustavljanjem prvenstveno zbog nepažnje sugrađana.

Željeznički promet se obustavlja idućih 30 dana i čitava zemlja je u blokadi.

O uvođenju karantene odlučuje se u ponedjeljak ako naraste broj zaraženih.

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame