Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Delapse feat Mary May: Starry Eyes – Veličanstveno

Budimo iskreni. Bilo je puno skepse prilikom puštanja YouTube linka na ovu stvar dosad nepoznatog elektroničnog autora i Mary May, jedne od miljenica naše redakcije i predstavnice domaće a svjetske glazbe. Bez ikakvog razloga. Ono što smo dobili je vrhunski electro beat.

Zagrebački producent delapse (Leonard Klaić/She Loves Pablo, radio s Mašinko, Killed A Fox, Malady Lane, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Pase, Portman) donosi za hrvatske pojmove nesvakidašnji singl „Starry Eyes“.

Singl je kombinacija elektronike i uživo odsviranih instrumenata ali s dosta breakbeata. „Kad mi je u studiju pustio instrumental na repeat, počela sam nešto lagano vokalizirati do trena kad mi samo nisu došli liriksi i pjesma se iskristalizirala. Rezultat je dva sata igre i čiste alkemije u studiju, a Leo me oduševio, produkcijski je sve dignuo na viši level. Premda je drugi žanr od glazbe koju ja radim, to me nije zamaralo. Htjela sam vidjeti ima li tu prostora da dam nešto od sebe i zvučalo je super. Jako sam sretna da je ovo vani, mislim da smo dobili pravi draguljčić!“ komentirala je Mary May kojoj je ovo prva takva suradnja.

Singl „Starry Eyes“ je najava debi albuma i nastavak delapseovog znatiželjnog istraživanja organske elektronike uz slojevite aranžmane a ovo nas dosta podsjeća na Portishead iz faze trećeg albuma i Thoma Yorkea iz samostalnog elektroničkog eksperimentiranja, isto kao i za Radiohead. (Dijana Čelić)

10/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame