Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Bob Dylan: Murder Most Foul – Savršenstvo legendarnog storytellera

Nakon osam godina tišine javio se legendarni Bob Dylan s novom autorskom pesmom. U vreme virusa on priča o ubojstvu Johna F. Kennedyja, Beatlesima, Ferry Cross The Mersey, Let The Good Times Roll, Strava u Ulici Brestova, a poslednjih par minuta balade je katalog njegovih omiljenih glazbenika Nata Kinga Colea, Eaglese, Colea Portera, Beethovena, Stana Getza, Charlieja Parkera, Billyja Joela, pa natrag na Marilyn Monroe.

Pesma traje 17 minuta i još jedno je viđenje ubojstva bivšega američkog predsednika kao okidač ovog storyteller remek dela. Nežni zvuk violina, preludij klavira i suptilne udaraljke glavne su markacije, a interpretacije teksta tek će da uslede kad ljudima sedne šta je autor u stvari hteo da kaže.

Dylan je u ponoć 27. ožujka bez prethodne najave na Twitteru objavio klip s YouTubea na kojemu se može poslušati njegova nova balada.

U poruci fanovima ol Bob, dobitnik Nobelove i Pulitzerove nagrade, je napisao: “Evo jedne neobjavljene pesme koja je snimljena pre nekog vremena. Pozdravljam sve svoje obožavatelje i pratitelje i zahvaljujem im na potpori i lojalnosti tekom svih ovih godina. Čuvajte se, budite pažljivi i neka je Bog s vama.” (Dejan Orešković)

10/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame