Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Cubismo & Nola & Jazz Orkestar HRT: Lijepa si danas – Pozitiva i ples u vrijeme korone

U nekim boljim vremenima ova bi pjesma rasplesala bez odgađanja sve ljubitelje latinoameričkih ritmova Cubisma kako su to radili s Josipom Lisac u pjesmi “Na na na na”. Danas su članovi Cubisma i Nole prisiljeni snimiti zabavni video u svojim stanovima i tako dati podršku ljudima koji rade za sve njih. Izvrsna rasplesana pjesma podsjeća na njihove najbolje dane a najavljuje njihov povratnički album “Cubisma Tumbao” koji rade s Jazz Orkestrom HTV-a.

Pjesmu “Lijepa si danas” su posvetili svim mamama, kćerima i bakama koje moraju raditi da bi mi imali siguran i koliko-toliko normalan život, a najviše što mi možemo učiniti za njih je da ostanemo doma i mislimo na njih i poručimo im – lijepe ste danas. Doktorice, sestre, blagajnice, bankarice, čistačice, novinarke… Toliko je žena koje svaki dan moraju ići na posao i ugroziti svoj život i život svojih obitelji da bismo mi imali sigurnu svakodnevicu i zato im posvećujemo ovu pjesmu Lijepa si danas i radi njih ostajemo doma”, rekao je Hrvoje Rupčić, jedno od zaštitnih lica grupe Cubismo.”Mi smo u Puli, Cubismo i Jazz orkestar HRT-a na kontinentu i u Dalmaciji i jedini način kako da odgovorno napravimo spot je da ga snimimo od doma. A pjesma Lijepa si danas u originalu je napisana za moju suprugu Gabi i pomislio sam kako bi svakoj ženi u ova teška vremena sigurno dobro došlo da joj kažemo Lijepa si danas. Pa i s maskom”, rekao je Marijan Jelenić iz Nole.

Spot je sniman u domovima članova skupina Cubismo i Nola kao i kod maestra Mirona Hausera i članova Jazz orkestra HRT-a, a za kraj po uzoru na pljesak koji svake noći u 20:00 plješću po cijeloj Hrvatskoj, tako su njima zapljeskala djeca glazbenika i njihovih prijatelja na kraju spota. I sve to izgleda vrlo simpatično i veselo, suprotno od onoga što nas u svijetu i državi okružuje. (Dijana Čelić)
8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame