Aktualno Celebrities POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Što će biti s borbom godine: Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson – da ili ne?

Sav sportski svijet je pod napadom pandemije koronavirusa zaustavljen. Otkazana su prvenstva, natjecanja, Olimpijske igre, nogometne, košarkaške i ine lige. MMA borbe također. Ali Dana White, direktor UFC-a, najveće borilačke MMA organizacije, odlučan je u namjeri zadržati borbu koja je dosad četiri puta otkazivana iz raznoraznih razloga – za titulu prvaka lake kategorije između neporaženog Dagestanca Khabiba Nurmagomedova i izazivača Tonya Fergusona (najopasnijeg dosad koji ima niz od 12 pobjeda).

No, event koji bi se trebao održati 18. travnja još uvijek nema lokaciju, a morat će se održati, ako se ikako održi – bez publike, samo za pay per view svijet. U sklopu tih okolnosti, zabrana nekih država svojim građanima izlazak iz država – te je trenutno sigurno da se Khabib neće boriti i da se pregovara o njegovoj zamjeni. U kombinacijama se čulo i ime Conora McGregora, no to je više želja fanova nego realno.

“Nitko ne zna lokaciju, nitko ne zna gdje će se borba održati, a oni bi da letim negdje. UFC je prije mjesec dana pokušao pronaći lokaciju, nisu uspjeli. Kakve to veze ima sa mnom, je li to moja pogreška? UFC nam nije dao lokaciju i kako da se igdje borim? Ne znam gdje bi se trebao boriti i zbog toga se ne borim. Gdje se uopće možemo boriti? Nitko ne govori o tome. Svi sjede kod kuće i odjednom moraju pronaći krivca. Moraju nekoga napasti jer im je dosadno. Nema nogometa, hokej je otkazan, NBA, NFL, Olimpijske igre, Europsko prvenstvo, sve je otkazano. Odjednom je otkazana i borba Khabiba protiv Tonyja, a za nju nekoga moraju kriviti”, rekao je Nurmagomedov pokušavajući objasniti svoje viđenje. Dio fanova ga optužuje, Ferguson zove da mu se oduzme titula, McGregor govori da se ustrtario.

Dana White tvrdoglavo želi svijetu dokazati da njegova organizacija može jedina funkcionirati dobro i pod kontrolom unatoč višoj sili i izvanrednim okolnostima. Što će od svega biti, dani pred nama će pokazati.

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame