Aktualno Glazba

Upoznajte Rozh: Nova riječka privatno glazbena muž žena kombinacija

Začetnik rock benda ‘The Ant’, Anthony Kukuljan se zajedno sa svojom suprugom Ivonom Maričić Kukuljan, bivšom članicom riječke grupe E.N.I odlučio za novi korak u karijeri osnovavši novi bend ‘The Rozh’. Riječki  kantautor Anthony Kukuljan, nepoznat svima po prijašnjem umjetničkom imenu The Ant’ se nakon prelaska s one man banda na puni sastav ovaj put ipak odlučio spojiti glazbene ukuse i iskustva sa svojom suprugom Ivonom Maričić Kukuljan, bivšom članicom riječke grupe E.N.I.

Prvi singl ovog projekta zove se ‘Coming down’. Riječ je o obradi pjesme, inspiriran originalom Anais Mitchell iz 2012. godine. Ljubavna pjesma je novim vrhunskim aranžmanom, mističnom  interpretacijom i besprijekornim glasovima dobila potpuno novu dimenziju.

Ključnu ulogu u realizaciji projekta također je imao i Sandi Bratonja, član grupe Urban & 4, multi-instrumentalist i autor koji je sudjelovao u  kompletnoj realizaciji pjesme, aranžmanu i produkciji. Osim što sklada, kako kaže za svoj gušt, također sklada za kazalište i film, što se aranžmanski može čuti i ovoj obradi pjesme.

Evo što nam govori Anthony o novonastalom projektu: „Prošla je koja godina od kad smo prvi puta razgovarali o tome kako bi bilo logično, s obzirom na to da smo oboje ostavili neke tragove u glazbi kroz bendove E.N.I. i The Ant, da imamo i zajednički bend. Meni je, obzirom da sam autor glazbe i tekstova, trebalo neko vrijeme da pronađem put kojim bi spojio Ivonina i moja iskustva naših prethodnih bendova i pretočio ih u novi i zajednički. Ideje su cijelo vrijeme visile u zraku, ali ključnu ulogu u materijalizaciji ideja defintivno je odigrao Sandi Bratonja (Urban&4). Čuli smo se po sasvim drugom planu, dakako glazbenom, koji je on vrlo pristojno odbio. Ali, u isto vrijeme i pozvao u svoj studio, ako i kada budem imao nešto što sliči prvom albumu The Ant-a. S obzirom da je takvih demosa bilo dosta, tri su sletila na njegov mail, mislim u roku od dva dana. Isti dan čovjek šalje snimku kako on to vidi i čuje i to je bio klik za start. Super ugodna suradnja, brzo kuženje i bez puno filozofije.“

Prvi singl benda ‘The Rozh’, inspiriran originalom Anais Mitchell iz 2012. godine, koji je meni osobno jedna od najljepših ljubavnih pjesama ikada, na prvo slušanje mi je kliknula i oduvijek sam je imao u planu snimiti, čekao sam samo pravi trenutak i pravog partnera za izvedbu, naravno tu mislim na Ivonu, ali i na Sandija Bratonju (Urban&4 ) koji je apsolutno pogodio sa svim ostalim instrumentima i cijelom atmosferom.“, tvrdi autor benda The Rozh.

„’The Rozh’ je naša glazbena avantura, novi kontekst izražavanja u kojem ne moramo tražiti kompromise, jer nas, iako moja bolja polovica često napomene kako sam ja pop, a on je rock, veže vrlo sličan glazbeni senzibilitet. Moj je vokal naučio tražiti svoje mjesto u zagrljaju još tri druga ženska vokala, sad je ovo za mene nešto potpuno novo, uživam otkrivati na koje načine naša dva glasa, muški i ženski, stvaraju neki svoj poseban zvuk.“  – kaže Ivona.

Poslušajte kako su pop i rock našli zajednički jezik u ovoj posebnoj obradi pjesme!

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame