Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Učitelj Ivan Petranović pod zagrebačkim prozorima i balkonima svira svojim klincima: Akcija o kojoj je pisao svijet

Zagrebački učitelj i kantautor Ivan Petranović (umjetničkim imenom Sebastian Doe) radi kao učitelj u O.Š. Dr. Ivan Merz te je potaknut porukama vlastitih učenika, kojima nedostaje škola, došao na nesvakidašnju ideju – sjeo je na bicikl (živi u Hrvatskom Leskovcu), na leđa stavio gitaru i ukulele, “pedalirao” do Zagreba i svirao vlastitim učenicima i njihovim roditeljima ispod njihovih balkona i prozora! Ovom predivnom ljudskom gestom, Sebastian Doe je izuzetno razveselio i iznenadio učenike, koji u vrijeme pandemije koronavirusa ne mogu izlaziti iz svojih kuća.

No, to nije sve – njegovu hvalevrijednu akciju su prenijeli brojni svjetski mediji (uključujući BBC) pa su se Sebastian Doe-u počeli javljati znani i neznani ljudi. Koliko je njegovo srce veliko potvrđuje izjava: “Moj broj je 098 1686 278 i tko god želi (znamo se ili ne znamo) i želi da mu dođem svirati pod prozorom, neka mi SMS-om pošalje ime i točnu adresu! Nije bitno koji ste kvart – svi ćete doći na red!”.

Pod prozorima i balkonima većinom svira autorske pjesme, a obavezan dio repertoara je aktualan singl Sebastian Doe-a “Jako volim Zagreb” i njegova verzija na engleskom jeziku “I’m in Love with Zagreb”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame