inmediasres mediji PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA Tehnologija TOP VIJEST Zabava

Upoznajte Andriju: Hrvatski zamjenik za Siri na WhatsAppu – Digitalni pomoćnik tj glas u borbi protiv koronavirusa

Hrvatska ide u korak sa svijetom kad je pitanje novih tehnologija. Jučer je predstavljen WhatsApp pomoćnik Ministarstva zdravstva -, animirani lik zapravo glas nazvan Andrija. Radi se o aplikaciji koja je tek na početku – prvi digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa na WhatsAppu u Hrvatskoj.

Andrija bi trebao pomoći hrvatskim epidemiolozima i cijelom zdravstvenom sustavu u kontroli epidemije COVID-19 u vremenu kada su liječnici opterećeniji nego inače, digitalni asistent bi trebao dovoljno brzo i učinkovito građanima pružiti aktualne informacije i preporuke. “Aplikacija pomaže na individualnoj razini ljudima dati savjet u vezi koronavirusa, kako bi ljudima bilo razumljivije, ali i da imaju osjećaj kao da razgovaraju s nekim iz stožera ili epidemiološke službe”, rekao je prof. dr. sc. Branko Kolarić, epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.
Mislav Malenica, direktor i osnivač tvrtke Mindsmiths rekao je da je Andrija hrabar potez jer daje personaliziran savjet. Standardno duhoviti Hrvati na društvenim mrežama je kritizirao aplikaciju.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame