inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO

Popuštanje mjera protiv koronavirusa u Hrvatskoj: Ukidaju se propusnice u nekim županijama

Stanje s koronavirusom u Hrvatskoj je stabilno. Svaki dan doduše javljaju se deseci novozaraženih ali može se reći da je virus pod kontrolom za razliku od drugih zemalja u svijetu, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Broj oboljelih od covida-19 trenutno je 1871, izliječenih je 709, a preminulo je 47 osoba. Ukupno je testirano 24 183 uzorka a život se od ponedjeljka pokušava lagano vraćati u normalu.

Nacionalni stožer civilne zaštite je produljio još 15 dana četiri mjere koje se odnose na održavanje pogreba i posljednjih ispraćaja, sklapanje brakova i životnog partnerstva te zatvaranje dječjih i otvorenih sportskih igrališta, produljene su mjere kojima se ograničavaju društvena okupljanja, rad trgovina i uslužnih djelatnosti, sportski i kulturni događaji te promet preko granice.

Brojne županije ukinule su propusnice tako da propusnice više ne trebaju u sljedećim županijama: Splitsko-dalmatinska, Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Varaždinska, Karlovačka, Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-srijemska, Virovitičko-podravska, a bez propusnica se kreće i unutar tri Primorsko-goranske županije – Primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara. Kretanje u Ličko-senjskoj županiji također će biti bez propusnica, no to se ne odnosi na područje Udbine i Novalje. Za ulazak u ta mjesta, odnosno izlazak iz njih, i dalje će trebati e-propusnice. Propusnice će i dalje trebati za odlazak iz jedne u drugu županiju, izuzev Zagreba i Zagrebačke županije.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame