inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Druga faza popuštanja mjera u Hrvatskoj: Oko 2100 zaraženih, oko 1500 izliječenih, 79 umrlih od koronavirusa

Prema javljanju nacionalnih medija i Al Jazeere u trenutku pisanja članka, Republika Hrvatska početkom svibnja prati svjetske trendove i ulazi u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera za reaktiviranje gospodarskog, zdravstvenog i društvenog sustava.

Odnosi se i na početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt između ljudi – poput frizera, brijača i pedikera postupno se normalizirajući rad javnog zdravstvenog sustava i privatnog zdravstvenog sustava, ali još uvijek uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. Iako to nije bilo u planu danas se otvaraju i dječja igrališta i sportski tereni, a ukida se i mjera zabrane okupljanja.

Škole još uvijek ne rade, a ponovno su pokrenute gradske i prigradske i brodske linije, otvorene knjižnice, muzeji, galerije, antikvarijati i knjižare.

U trećoj fazi koja se očekuje 11. svibnja omogućava se okupljanje do 10 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti te rad trgovačkih centara uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera, zatim rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda osnovne škole te posebnih razrednih odjela i rada s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

Trenutno je u Hrvatskoj oko 2100 zaraženih, oko 1500 izliječenih, 79 umrlih od posljedica ili uzrokovano od koronavirusa.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame