Aktualno Festivali POP COOLTURA

Turizam na respiratoru: Exit strategy – Traženje izlaza iz krize

U svijetlu nadolazećih, veoma teških ekonomskih posljedica, a koje postaju sve očiglednije kako pandemija korona virusa jenjava u brojnim zemljama svijeta, EXIT pokreće međunarodnu online konferenciju pod nazivom „EXIT strategy“.

Konferencija će pod sloganom „Izlaz iz pandemije stvaramo zajedno”, trajati više tjedana tijekom kojih će se u nekoliko panela okupiti neki od vodećih svjetskih i regionalnih aktera iz polja turizma, kulture, manifestacija, medija i drugih sfera javnog života. Prvi u ovoj seriji razgovora bit će regionalnog karaktera i nosi naziv “Turizam na respiratoru“. Ova tribina bit će održana na daljinu, a sudionici i publika će se okupiti 7. svibnja u 18 sati u direktnom prijenosu na

EXIT Strategy:

Sudionici panela bit će prof. dr Renata Pindžo  pomoćnica ministra zadužena za turizam, pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Damir Davidović – Državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Boris Žgomba – predsjednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), vlasnik turističke kompanije Uniline i predsjednik ECTAAe (Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora), Žarko Radulović – predsjednik crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik lanca hotela "Montenegro stars" i Dušan Kovačević – osnivač i direktor EXIT festivala.

Moderatorica panela bit će Silvija Ilišković Balagović, konzultant za hotelske i turističke investicije, Hotelis d.o.o.

Oni će u razgovoru pokušati odgovoriti zašto je turizam najugroženija privredna grana uslijed pandemijske krize, koje su mjere neophodne kako bi se turistička industrija što prije oporavila u sljedećem razdoblju te kako da turizam nakon krize zauzme mjesto koje zaslužuje u društvu, kao možda i najvažnija privredna grana, koja ima potencijal biti motor sveukupnog ekonomskog razvoja regije.

EXIT, kao regionalni lider na polju manifestacijskog turizma, organizira neke od vodećih i višestruko nagrađivanih festivala u Europi, na kojima se svake godine okupi gotovo pola milijuna posjetitelja iz više od 100 zemalja svijeta.

„Djeluje da kao nikada do sada nije bilo važnije imati otvoren i direktan razgovor između privatnog i javnog sektora, kako bi se u što skorijem roku otklonili ogromni negativni ekonomski efekti izazvani pandemijom, U slučaju potpunog urušavanja turizma, koji je izvjestan ako se ne poduzmu hitne sistemske mjere, došlo bi do nesagledivih posljedica i gubitka posla za stotine tisuća radnika. Veliki broj svjetskih zemalja već je pokrenuo niz mjera za oporavak turizma i manifestacijske privrede, a vjerujemo kako će ovaj dijalog pomoći da zemlje regije ne samo ne budu u zaostatku, već i da pokažu poduzetnost i inovativnost nekada svojstvenu ovim prostorima, kako bi hrabrim rješenjima dali primjer koje će druge zemlje pratiti, izjavio je
Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame