Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz

JR August je trenutno najveći hit u Hrvatskoj: Nitko ne zna zašto ali ga svi vole – To se zove dobar trend

Na tjednoj listi najprodavanijih domaćih izdanja našla su se čak dva albuma Porinom okrunjenog hrvatskog glazbenika, J.R. Augusta. Jedan od tih albuma je i novo izdanje naziva Murky Waters koji objedinjuje 3 prethodno izdana EP-a i donosi 12 pjesama, u jedinstvenom, sjajnom izdanju.
“Stvarno mi je drago što slušatelji u 2020. još uvijek kupuju fizičke albume! Posebno mi je to drago u ovom mom slučaju, kad je riječ o hrvatskim slušateljima koji podržavaju kantautora koji piše i pjeva na engleskom jeziku. Moj novi dugosvirajući album, kompilacija mojih prijašnjih kratkosvirajućih albuma, kojeg sam jednim imenom nazvao Murky Waters, napokon je u prodaji kao fizički album. Stvarno sam sretan zbog toga, a i zbog činjenice što je 12 mojih “starih” pjesama dobilo novu priliku da dođe do nove publike. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su kupili moje albume i time stavili oba moja albuma u top 10 najprodavanijih albuma u državi” rekao je Nikola Vranić. 

Slušatelji tako imaju priliku iznova poslušati prepoznatljiv zvuk J.R. Augusta, u kojem se miješaju razni glazbeni stilovi, od starog klavirskog bluesa pa do suvremene indie glazbe. Za likovno oblikovanje ovog albuma zaslužne su Klasja & Zita, a ilustracije su djelo Bernarde Znike i Magdalene Modrić.

Na samom vrhu ljestvice i ovoga se puta nalazi Antologija Miše Kovača, na broju dva album je Dangerous Waters J.R. Augusta, a na trećem je mjestu Mia Dimšić i njen album Sretan put. Sva tri albuma donosi Croatia Records.

Kad je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na broju jedan ovoga je puta album Gigaton Pearl Jama koji na naše tržište donosi Universal Music Hrvatska. Na drugom mjestu našla se Dua Lipa s albumom Future Nostalgia koji donosi Dancing Bear, a na treće je mjesto dospio novi album grupe The Strokes, naziva The New Abnormal. Ovaj album na naše tržište donosi diskografska kuća Menart.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame