autorski tekstovi Celebrities inmediasres KOLUMNIZAM mediji Politička aktuala POLITIZAM sex showbiz TOP VIJEST Zabava

DOP TOP: Top lista najljepših hrvatskih političarki – One su vodile, vode ili će uskoro voditi državu u bolju budućnost :)

Politika i lijepe žene.

Tema o kojoj se u Hrvatskoj vrlo rijetko govori jer ako se nekoj političarki kaže da je lijepa ima ljudi koji bi mogli pomisliti da to automatski može značiti kako nije dovoljno nelijepa da bi bila pametna za obavljanje svoje patriotske dužnosti. Ili tako nekako. :). Uglavnom, politički je korektno i sasvim dozvoljeno da lijepe žene smiju biti i sposobne i pametne i na čast i slavu i slugu Domovini.

Dosta nam je podcjenjivanja i omalovažavanja u smislu da se politikom bave samo neseksipilne žene. Kako je politika kurbetina reka bi Miljenko Smoje, tako se nije rijetko znalo desiti da lijepe političarke budu sumnjičene za razne malverzacije ili pak uopće ne, samo za poslušnost svojim šefovima.

Neke od njih nisu pak ni jedno ni drugo ni treće, samo su uz to što su sposobne političarke bile i super lijepe. A kako je Lijepa Naša najljepša zemlja u svijetu a mi redakcija koja razbija predrasude evo smo prisložili malu top listu najljepših aktualnih političarki Hrvatske koje su uz to što su prelijepe i vrlo sposobne žene.

Između ostalog, nije nas zanimalo da li su imale neke skandale bilo kakve vrste ili bile osumnjičene za neke kriminalne ili prekršajne radnje. Samo da su sposobne i na slugu Domovini. Ljepota je u očima promatrača, pa stoga mi šutimo i promatramo.

Uživajte.

1. ANA KUČIĆ – Gradonačelnica Malog Lošinja (HDZ)

Rođena sam u Rijeci. Na Sveučilištu u Rijeci, Ekonomskom fakultetu diplomirala sam na smjeru Management, te stekla zvanje magistra ekonomije.
Radno iskustvo počela sam stjecati od najranijih dana radom u obiteljskoj firmi u djelokrugu nautičkog turizma na području Grada Malog Lošinja.
Usporedno, tijekom godina, dodatno sam se stručno usavršavala pohađajući razne edukacije i seminare od kojih ističem program jednogodišnjeg usavršavanja za management ljudskih potencijala na poslovnom učilištu Experta, te razne seminare kvalitetne komunikacije u sklopu edukativnog Program Teorije Izbora, Realitetne Terapije i Lead Management pri Uredu za kvalitetnu komunikaciju i stručno usavršavanje. Godine 2008. postala sam članom Gradskog poglavarstva Grada Malog Lošinja posebno zadužena za kulturu i društvene djelatnosti. Na lokalnim izborima 2009. godine izabrana sam za zamjenicu gradonačelnika te zamjenicu predsjednika Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, sve do 2016. godine kada preuzimam dužnost gradonačelnika i predsjednice Turističke zajednice Grada. U svom radu, stavljala sam naglasak na kvalitetu, održivost, planiranje i razvoj ljudskih potencijala. Govorim talijanski, engleski i njemački jezik. U svoje slobodno vrijeme bavila sam se pjevanjem i plesom te sam završila osnovnu glazbenu školu, instrument klavir. Veliki poticaj mom razmišljanju da se kandidiram za gradonačelnicu Grada Malog Lošinja bilo je to što sam na mjestu zamjenice gradonačelnika upoznala sve prednosti ali i neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima, a koje sa svojom stručnošću, smjelošću i voljom možemo i moramo zajedno iskoristiti.

2.  TENA MIŠETIĆ – Zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade RH (HDZ)

“Tena Mišetić je zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade koja sukladno Uredbi o Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Pravilniku o unutarnjem redu Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske koordinira rad Ureda i upravlja Službom za javne politike i potporu predsjedniku. Rođena Splićanka, diplomirala na Zagrebačkoj školi za ekonomiju i menadžment, asistentica Andreja Plenkovića”. 

3. KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ – Bivša Predsjednica Republike Hrvatske (HDZ)

Kolinda Grabar-Kitarović obavljala je dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju od srpnja 2011. godine do rujna 2014. godine. Prije službe u NATO-u bila je veleposlanica Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama od 2008. do 2011. godine. Obnašala je dužnost ministrice europskih integracija, a potom i ministrice vanjskih poslova i europskih integracija u Vladi Republike Hrvatske od 2003. do 2008. godine. Na temelju svog opsežnog iskustva jedna je od vodećih hrvatskih stručnjaka za euroatlantske odnose i sigurnosna pitanja.
Rođena u Rijeci, Kolinda Grabar-Kitarović diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Završila je i Diplomatsku akademiju u Beču, a potom magistrirala iz područja međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Kao dobitnica Fulbrightove stipendije za prijedoktorski studij iz međunarodnih odnosa i međunarodne sigurnosne politike usavršavala se na Sveučilištu George Washington u Washingtonu. Isto tako, dobitnica je stipendije Lukšić za usavršavanje u području upravljanja u visokim strukturama vlasti na sveučilištu Harvard u Sjedinjenim Američkim Državama. Bila je i gost istraživač na Sveučilištu Johns Hopkins u Washingtonu. Svoj profesionalni put započela je 1992. godine kao savjetnica pri Odjelu za međunarodnu suradnju u Ministarstvu znanosti i tehnologije, a potom je postala savjetnica u Ministarstvu vanjskih poslova. Godine 1995. postaje načelnicom Odjela za Sjevernu Ameriku u Ministarstvu vanjskih poslova, a od 1997. do 2000. godine obnaša dužnost diplomatskog savjetnika, a potom i ministra savjetnika i zamjenika šefa misije u Veleposlanstvu RH u Kanadi. U studenom 2003. godine izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom saboru. Te iste godine postaje ministrica europskih integracija. Za ministricu vanjskih poslova i europskih integracija prisegnula je u veljači 2005. godine. Glavni cilj njena mandata bio je voditi Hrvatsku na putu u euroatlantske integracije.
Kolinda Grabar-Kitarović tečno govori engleski, španjolski te portugalski jezik, a služi se i francuskim, talijanskim i njemačkim jezikom.
Prva je žena u povijesti NATO-a koja je obnašala dužnost pomoćnice glavnog tajnika, kao najviše rangirana žena u NATO-u.

4. KATARINA PRNJAK – Ex Miss Croatia 2011. (SDP)

“Osim politike i tečaja manekenstva često se nađem u ulozi organizatorice modnih evenata i voditeljice raznih izbora ljepote, humanitarnih događanja, dječjih programa, a povremeno se vratim u ulogu modela…”

5. JOSIPA RIMAC – Gradonačelnica Knina i Državna tajnica (HDZ)

Prva četiri razreda osnovne škole završila je u Kninu koji zbog ratnih zbivanja napušta 1990.. Školovanje nastavlja u Oklaju (Promina) do rujna 1991. Po struci je diplomirana ekonomistica. Završila je Veleučilište VERN’ u Zagrebu. 25. rujna 2015. godine hrvatski parlament jednoglasno i bez debate oduzeo je Josipi Rimac politički imunitet, pritom dozvoljavajući državnom odvjetništvu (DORH) da nastavi istragu protiv nje za sumnju da je ilegalno pribavila stan novcem iz državnog proračuna, dok je služila kao gradolnačelnica Knina. U ožujku 2018. imenovana je čelnicom radne skupine za izradu novog zakona o spriječavanju sukoba interesa.

6. KATARINA KOZINA POPOVIĆ – Stranačka aktivistica i poduzetnica (MOST)

Ekološka aktivistica, magistra ekonomije s Fakulteta za turistički i hotelski menadžment u Opatiji vlasnica je i direktorica tvrtke Konvis d.o.o. 

7. DRAGICA VRANJEŠ – Saborska zastupnica (HDZ)

 

 

Rođena je 21. ožujka 1988. u Makarskoj. Završila Ekonomski fakultet u Splitu (VSS – magistra ekonomije). Zastupnici je započeo mandat dana 19. listopada 2016. kao zamjenici zastupnika Milana Kujundžića, a zastupnici je prestao mandat dana 7. veljače 2020. povratkom izabranog zastupnika Milana Kujundžića na zastupničku dužnost. 

8. SANJA PUTICA – Ex zastupnica u Saboru (HDZ)

Rođena je 22. siječnja 1979. u Dubrovniku. Završila studij hrvatskoga jezika i književnosti i opće lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (VSS – prof. hrvatskoga jezika i književnosti i opće lingvistike).

9. BIANCA MATKOVIĆ – Predstojnica Ureda premijera Ive Sanadera (HDZ)

Rođena je 24. travnja 1974. u Schwenningenu. Završila Ekonomski fakultet u Zagrebu (VSS – diplomirana ekonomistica); poslijediplomski specijalistički studij Poslovne ekonomije (univ. spec. oec.).

10. BRUNA ESIH – Predsjednic Neovisni za Hrvatsku (NHR), zastupnica u Saboru i Gradskoj skupštini grada Zagreba.

Sve fotografije preuzete su sa službenih promotivnih profila lijepih političarki s njihovih official pageova na društvenim mrežama.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame