inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM

Josipa Rimac: Novi seks simbol politički putene vladajuće Hrvatske

Tko je zapravo Josipa Rimac?

Žrtva afere Vjetrenjače koju su pred nove parlamentarne izbore medijima doturili “dobro provjereni izvori” i od bivše kninske gradonačelnice i Državne tajnice napravili još jednu “žrtvu” i osumnjičenicu za malverzacije i pogodovanja zbog kojih je njena matična stranka HDZ već bio pravomoćno osuđen prije nekoliko godina.

Naravno, nije za zanemariti ni Ivu Sanadera i slučaj njegove nevinosti.

Kao post festum istražnog zatvora u trajanju od mjesec dana Josipa Rimac je isključena iz svoje matične stranke nakon što je prema USKOK-u je u subotu nakon provedene akcije u aferi Vjetroelektrane donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika među kojima je i Josipa koja sesumnjiči za trgovanje utjecajem, zloporabu položaja te davanje i primanje mita, a sve ono za što je osumnjičena počinila je od početka 2019. pa do svibnja 2020. jer kako se navodi svoj politički utjecaj i poziciju je koristila kako bi one na stranačkoj hijerarhijskoj ljestvici ispod sebe navela da naprave nešto čime bi se pogodovalo trećim osobama.

Za takvu “pomoć” od poduzetnika kojima je “pomagala” tražila je novac, pa čak i da se na njezino ime prepiše građevinsko zemljište. No, nije ona sama fasovala za navodno nelegalne radnje. Pored gđice Rimac prijavljeni su vlasnik grupacije Lager i tvrtke C.E.M.P. Milenko Bašić (55), izvršni direktor Lagera Dragan Stipić (35), predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić (63), šef splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan (63) i direktor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislav Jureković (61), zatim šibenski poduzetnik Ante Sladić (31), zagrebački poduzetnik Josip Ravlić (58), HDZ-ov kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija (55), tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro (35), HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić (38), kninski poduzetnik Nikola Lapčić (35) i pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac (48).

No, nitko nije nevin dok nije proglašen krivim, tako ni Josipa. Vjerujemo u njenu nevinost dok ne dokažu suprotno.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame