Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Beti: Slobodna – Kako je Natali Dizdar uz solo karijeru dodala cool session bend

Natali Dizdar ne priznaje ni krize ni korone. Dapače, uz solo karijeru njoj je fora nakon godina sessiona i druženja prisvojiti bend.

I to ne bilo kakav bend, nego sazdan od trojice trenutnih Mayalesa (Mirčeta, Geček, Miholjević – Svadbas) kao temeljnog session back upa. To nešto njihovo što je radost studijskog druženja i zajedničkog rada sad se u izlasku pred javnost zove Beti. Lakotono i lagodno, vrlo pulpficionovski kao i naslovni font video spota koji je popratio njihovo outanje.

Predstavna stvar “Slobodna” kreće s potpisom slušanja Spoona “I Turned My Camera On” koju ritmički i cooleraski parafrazira bez problema naslanjanja na uzor a ujedno se određujući iz koje moderne niše će crpiti svoje uzore. Spoon je sasvim legitimna referenca.

Instrumentalno “Slobodna” je upravo takva, puštanje bendu da se rasvira, povuče, pjevačici da pjeva u svom slatkastom “kao ne da mi se” maniru na trenutke vrlo ličeći na još jednu vrsnu pjevačicu iz tog kruga muzičara (Ivanu Starčević Rushaidat), dočim se u lirskom dijelu zapravo najmanje dešava jer od starta pop pjesme slušatelj nije nužno ljubitelj enigmatike – za to posluže časopisi i mozgalice, već bi volio prepoznati refrensku temu za bjesomučno ponavljanja kakvom je recimo bila Dizdaričina predstavna stvar “Ne daj”.

“Slobodnoj” taj segment popičnosti i prepoznatljivosti bitno nedostaje. Da su posvetili tom dijelu pažnje jednako kao i izvrsnom instrumentalu imali bi potencijalno pop plesno remek djelo koje bi se moglo zavrtiti s mnogim Detourovim hitovima.

Ovako imamo zdravi projekt u nastojanju da bude nešto više od usputne zabave sjajnih studijskih muzičara uz matične bendove koji će Natali Dizdar dati mandat zvati je frontgerlom. Spot je tu da postavi pitanja jesu li se zezali s tom wannabe roadtrip tarantinovštinom ili nisu htjeli imati love i vremena za istinskog “road trip warriora” u crnoj ženskoj koži. (JA)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame