Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Mayales feat Ivana Starčević: Još jedan krug – Slušalo se kako pleše Tame Impala i gledalo senzualne usne pjevačice

Nova stvar Mayalesa ponajbolja stvar još od albuma “dvojke”.

Plesna je ljepotica u lounge maniri nastala osluškivanjem zvuka globalno referentnih alternativnih plesnih bendova poput Tame Impale.

Nema potrebe razmišljati kakve su metafore bile u glavi Petru Beluhanu kad je pisao stihove kojima će novi život udahnuti neodoljivi glas Ivane Starčević, glumice i pjevačice koja nedostaje domaćoj glazbenoj sceni očito daleko više nego ona njoj. Njen senzualni vokal je toliko savršeno legao uz nonšalantni Beluhanov pripjev “paparararam” da je žal što njeno prisustvo u formi benda nije trajno.

Uz video spot koji to zapravo nije već je radna snimka probe s nekoliko švenkova kamere kao za lyric video, saznali smo da Beluhan više nema bradu i da su kadrovi usana Ivane Starčević daleko senzualniji nego joj ostatak videa daje za pravo. U prijevodu ovakva je vrhunska plesna pop stvar trebala staviti u statični prvi plan usne Ivane Starčević i pustiti da tri i pol minute izgovara svoj pa pararara ram dio – polučeni efekt bi višestrukom nadforsao ovaj nonšalantni video doprinos pjesmi koja svojom kvalitetom vuče prema pozornicama kad ne bi bilo korone. Ovo je mogao biti renesansni opotavak Mayalesa, a hoće li biti ne ovisi više ništa o njima. Svoj su dio pogodbe odradili savršeno.

“Još jedan krug” je sjajan potencijal za uvod u novi album Mayalesa najavljen do kraja tekuće godine a koji bi lako mogao dati odgovore opstaju li sami na tronu te nedodirljive pametno plesne pop glazbe i lome li kletvu “previše alter da bi bili pop i previše pop da bi bili alter” koja ih prati od nagrade do nagrade, albuma do albuma. (JA)

9/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame