Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Dalai Lama: Inner World – Duhovno glazbeno storytelling iskustvo prijeko potrebno u korona vremenima

Storytelling je kategorija pričanja uz glazbu kojoj vještina pada u drugi plan, flow nije bitan kao u rapu, pa forma dopušta sadržaju da bude nositelj priče. Na globalnoj sceni uz Gila Scotta Herona vezalo se najpopularnije storytellersko biće.

Sve do trena kada u kolaboraciji s instrumentalistom i skladateljem Abrahamom Kuninom, Dalai Lama nije najavljen kao čovjek koji u svojoj 87.-oj godini ovozemaljskog života objavljuje svoj debitantski album. “Unutrašnji svijet” je nešto što se osobito u korona vremenima i svijetu kavim ga danas poznajemo nameće kao prioritetno iskustvo i prijeko potrebna kolekcija meditativnih zvučnih zapisa ispod Dalajlaminih govora i izgovorenih misli. Konceptualni album pričopričanja uz pozadinske zvukove i atmosferski back up je vrlo suptilno izgrađen u cjelinu koja se uz Dylanov povratnički album i psiho boli Fione Apple nameće kao jedan od nepomodarskih kandidata za album godine. I ne samo godine.

Ljudi su zbunjeni, nesigurni, sputani i počesto im trebaju glasovi mimo sebe samih koji će im na foru lifecoachinga ponuditi logične i zdravorazumske misli kako preživljavati ono što se nudi pod new normal. Mahnete li duhovnoj komponenti i preprodavanju iluzije oko ovozemaljskog i svih wannabe nastavnih života i putovanja duša i sličnih mumbo jumbo umislica ljubitelja duhovnjaštva, ostaje vam kolekcija vrlo simpatičnog starčeka kojeg su Zapadnjaci uvezli i popušili s mašnom njegovih misli.

Dalai Lama zgodno misli, glazba ispod njegova smiraja glasa vodi u vrlo točnim smjerovima. Opustite se. I dišite. Ponekad je samo to dovoljno. (JA)

9/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame