Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Brain Holidays feat Italee: Peter Pan – Mozak na pašu u Hrvatskoj i Jamajci

Domaći reggae pioniri iz “mozak na pašu” benda Brain Holidays prije nekoliko mjeseci prije korone potegli su do Jamajke ne bi li snimili neke nove glazbene materijale i vidjeli domovinu korijena svojeg zvuka. Za svojih dvadeset godina postojanja odlučili su angažirati jamajčansku pjevačicu Italee Watson kako bi im se pridružila u singlu “Peter Pan”.

Bezbrižni ljetni tonovi stvari su u spotu s autentičnih lokacije Jamajke prenijeli dio otočkog iskustva snimanog u Tuff Gong studijima, legendarnog Boba Marleyja. Iako je pjesma vrlo ljetna i opuštajuća s poznatim reggae vibeom nije mi jasno zašto i oni nisu otpjevali verziju na engleskom nego pjevaju na hrvatskom s reggea prizvukom a Italee pjeva na tečnom engleskom.

Za one koji nisu upoznati s njenim radom Italee Watson je rođena u Kingstonu na Jamajci, od ranog djetinjstva ova talentirana pjevačica, model, pjesnikinja, producentica i aktivistica stvara vlastite impresivne pjesme. Gostovala je na Shaggyjevom multiplatinastom albumu “Hot Shot” pod aliasom Rude te se pod istim imenom pojavljuje na soundtracku hit filma “Show Time” u kojem glavne uloge nose Eddie Murphy i Robert De Niro. Također ima vlastitu produkcijsku kuću koja je surađivala s popularnim dancehall izvođačima poput Seana Paula, Beenieja Mana, Elephant Mana, Red Rata, Sizzle… Tijekom svoje dugogodišnje karijere ostvarivala je suradnje s etabliranim izvođačima poput Tonyja Kanala (No Doubt), Dereka Bramblea, Davea Stewarta, UB4O, Jeffa Bova, Davea Kellya, Boba Livingstona i Slyja Dunbara. (Dijana Čelić)

7.5/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame